Avui al Teatre de Blanes ‘Els Colors de Duke Ellington’

Una fusió d’humor i jazz 

Cascai Teatre, de la mà de Marcel Tomàs, proposa un viatge musical per la història del jazz. Un concert teatral amb actors i músics, on destaca la presència del blanenc Xavi Molina 


Imatge promocional de l'espectacle 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 06/04/2022 


Diumenge vinent el Teatre de Blanes es vestirà de gran sala de concerts a través del nou espectacle que s’hi oferirà, com a continuació de la programació professional del Teatre de la Costa Brava Sud: ‘Els Colors de Duke Ellington’. Es tracta d’un concert teatral, un espectacle còmic on una banda de nou músics i dos actors proposaran al públic que els acompanyin en un viatge musical per la història del jazz pretèrit fins als nostres dies.

Es tracta d’un espectacle de gran format que fusiona el teatre d’humor i la música de jazz de Duke Ellington tot passant pel filtre humorístic i l’univers creatiu de Marcel Tomàs, amb qui els músics fan coreografies, esquetxos humorístics i cançons. Marcel Tomàs i Cascai Teatre ofereixen un espectacle on teatre i música s’uneixen per acostar el món del jazz perquè sigui per a tots els públics.

Ho fan de la mà d’un dels grans compositors, directors i intèrprets del món musical de tots els temps, Duke Ellington. Els balls, tocs d’humor i temes musicals estan al servei d’un show divertit i hilarant, decididament original i gens estereotipat del què acostuma a ser un concert de jazz ad hoc, i amb una banda sonora impecable gràcies al bon fer i el talent dels músics que intervenen.

Els colors de Duke Ellington’ s’ofereirà al Teatre de Blanes diumenge vinent a les 7 del vespre, i les entrades anticipades es poden adquirir online a través de l’enllaç

https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/361-els-colors-de-duke-ellington.html


Músic i compositor blanenc 

El què en definitiva proposa l’espectacle és iniciar un viatge musical per diferents estils jazzístics des dels seus inicis a principis del passat segle XX fins a l’actualitat. Per això, alguns dels temes que formen part del repertori són Take the ‘A’ Train, In a sentimental Mood, It don’t mean a thing, Rockin’ in a Rhythm, Caravan, o bé Perdido, amb arranjaments d’Adrià Bauzó i Xavi Molina.

L’espectacle està dirigit per Marcel Tomàs, Adrià Bauzó i Xavi Molina, qui diumenge vinent destacarà especialment pel lligam que l’uneix a Blanes. El músic i compositor blanenc es va iniciar en el món de la música als 9 anys tocant el clarinet i la tenora en diferents bandes de música i cobles sardanístiques, s’ha format com a clarinetista, saxofonista i altres especialitats musicals al costat de grans figures del gènere. Ha participat com a saxofonista en nombrosos seminaris de referents del gènere com Adam Kolker i Gorka Benítez, combo amb David Berkman i Xavi Maureta, big band amb Dick Oatts i composició amb Guillermo Klein. També ha participat a les masterclass de Bebo Valdés i Michael Nyman.

L’any 2013 va obtenir el premi Excel·lència Sardanista, el premi Enderrock Millor Artista de Jazz 2009 Girona Jazz Project i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya amb la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria de Blanes, on va formar-hi part dels 9 als 17 anys. També és membre fundador de la Cobla Orquestra Vila de Blanes, amb la que ha realitzat multitud de concerts nacionals i internacionals, actuant a Nova York i Las Vegas. La seva trajectòria inclou altres guardons i participació en diverses formacions musicals.

En l’àmbit del jazz ha fet múltiples col·laboracions com a tenorista amb el bateria Santi Arisa, Club Super3, Coblamporània, Gironsax, Km5tet, Big Band de Blanes, Selva Bib Band, Girona Jazz Project Big Gand, Dagoll Dagom, Egos Teatre, Coral Geriona, Les Sixters, Los Azpacho, Sextet de Tenores de Jordi Molina, Cobla de Cambra de Catalunya, Cobla Simfònica de Catalunya, Orquestra de Cambra de l’Empordà i un llarg etcètera.



Comentaris