Avui surt des de Blanes la prova internacional de BiFree

Que recorre tota la Costa Brava fins a Portbou en tres dies 

I diumenge la popular prova del Centre Excursionista Blanes 


Imatge facilitada per la institució.

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 30/03/2022 


No és casualitat que des de fa més d’una dècada l’Ajuntament de Blanes i les tres entitats que promouen caminades i proves atlètiques sumessin esforços per crear la marca ‘Blanes X Runners’. Una mostra prou eloqüent de la idoneïtat d’aquest projecte relacionat amb la vida esportiva d’aquesta població és que aquest cap de setmana coincideixen en el calendari dues curses que tenen Blanes com a pol d’atracció: la Costa Brava Stage Run i la Ruta de les Ermites.

La primera d’elles sortirà divendres al migdia des del municipi on comença la Costa Brava: la 4rta Costa Brava Stage Run organitzada per BiFree, capitanejada per dos joves blanencs que duen aquest esport a les venes: Jordi Vissi i Tomàs Llorens. Amb les inscripcions esgotades des de fa dies, la prova cobrirà la distància entre Blanes i Portbou fent un recorregut per tota la Costa Brava, i finalitzarà diumenge vinent a l’extrem nord d’aquest ferotge territori.


D’arreu del món 

Amb 200 participants, val a dir que el 60% són de procedència forània, com per exemple Suècia, Alemanya, Hongria, Àustria i Canadà. El 40% restant venen des de comunitats autònomes com Madrid, el País Basc, Aragó, Andalusia, Navarra, Astúries, Illes Balears, Comunitat Valenciana i inclús de les Illes Canàries. Inclou dues modalitats amb sengles distàncies.

D’una banda la prova de 120 km de recorregut, i de l’altra la de 80 km. Les dues modalitats comparteixen la primera etapa, de Blanes a Tossa, de 22 km. En la segona etapa la llarga, de 48 km, surt des de Platja d’Aro i arriba a l’Estartit, mentre que la cura, de 80 km., comença a Calella de Palafrugell i acaba al mateix indret, a l’Estartit. Finalment, la tercera etapa va de Roses a Portbou en la llarga de 48 km, i de Cadaqués a Porbou amb 29 km.


XXX Ruta de les Ermites 

Si la prova internacional tot just porta quatre anys d’antiguitat, l’altra competició que hi haurà aquest cap de setmana a Blanes compta amb una trajectòria molt més longeva, i es tracta d’un esdeveniment més popular, a l’abast de gent de gairebé totes les resistències físiques. La 30a Ruta de les Ermites tindrà lloc diumenge vinent, i en aquest cas l’organitza el Centre Excursionista de Blanes. També compta amb dues modalitats, relatives a la distància que recorreran els respectius grups.

A les 9 del matí sortiran els i les participants de la ruta més llarga, de 18km, i a 2/4 de 10 les corredores i corredors que optin al recorregut més curt, de 9’5 km i mig. La prova està concebuda perquè puguin prendre-hi part 500 participants, i el lloc de sortida i arribada serà –com és habitual- el Passeig de Mar, a la cruïlla amb el Carer Ample.



Comentaris