Avui diumenge a Blanes caminada per la Salut Mental

Enguany en solidaritat amb el poble ucraïnès 

Impulsada per l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques amb el suport de l’Ajuntament de Blanes, part dels beneficis es lliuraran a Creu Roja per a les persones refugiades 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 25/05/2022 


Per segon any consecutiu, Blanes acollirà diumenge vinent la II Caminada per la Salut Mental, que organitza l’Associació Família i Salut Mental de Girona i Comarques, amb el suport del consistori blanenc. En aquesta segona edició la caminada manté l’esperit solidari, de manera que el 30% de la inscripció anirà a benefici de Creu Roja, més concretament pel projecte d’atenció a les persones refugiades de la guerra d’Ucraïna.

Segons Creu Roja, l’ONG està atenent més de 2.600 persones a la demarcació de comarques gironines que pateixen aquesta situació. L’objectiu de l’entitat és minimitzar l’impacte de la situació en les persones afectades, ajudar-les en la seva inserció social i recuperació al seu nou entorn, adaptant-se a les necessitats amb què es van trobant dia a dia.

El programa d’ajut inclou l’autocura, l’apoderament, les competències tecnològiques, la recerca de feina, l’aprenentatge d’idiomes, els hàbits saludables o la posada en marxa d’activitats grupals que els serveixin per identificar i conèixer noves persones i cultures. Tant per a menors, en forma de campaments urbans, com per a adults amb lleure, esport i cultura com a fil conductor.

L’any passat la recaptació I Caminada per la Salut Mental es va lliurar a La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, que n l’edició del 2021 es va dedicar precisament a la salut mental. L’objectiu de la que serà II Caminada per la Salut Mental d’aquest 2022 és continuar sensibilitzant la societat sobre els trastorns mentals, al mateix temps que es promou l’activitat física com a factor clau en el benestar físic i mental de les persones.


5 km a peu pla 

La caminada compta amb un recorregut de 5 km, assequibles per a totes les condicions físiques, ja que transcorre a peu pla. El tret de sortida es donarà a 2/4 d’11 del matí, des del Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del Monument al Sardanista. Des d’aquí se seguirà tot el Passeig de Mar, es vorejarà els càmpings d’Els Pins i es tornarà al punt de sortida resseguint de nou el passeig vora el mar.

Tot i que no es tracta d’una activitat competitiva, hi haurà trofeus per als primers i segons classificats i classificades tant en masculí com en femení en dues úniques categories: Adults i Infantils. Les inscripcions, al preu de 10€, es poden fer online a

https://www.curses.cat/blanescamina2022/index.php

o bé el mateix dia de la cursa, el diumenge, a l’estand que hi haurà muntat al Passeig de Mar.

El lliurament dels trofeus està previst que tingui lloc cap a ¾ de 12 del migdia al Banc dels Músics del Passeig de Mar, i tot seguir es donarà el 30% de la recaptació total que s’hagi fet als representants de l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa que assistiran per a la ocasió. La celebració de la caminada es tancarà d’una manera molt festiva: amb una sessió de zumba que es podrà seguir al Passeig de Mar gratuïtament.



Comentaris