La 10a Mostra de Treballs de Recerca de la Selva

Omple de joves talents acadèmics el Teatre de Blanes 

Alumnes de batxillerat de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres han presentat els treballs prèviament seleccionats entre tots els centres en un acte organitzat pel CRP Selva II 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 03/05/2021 

 

El Teatre de Blanes es va tornar a omplir la tarda-vespre d’aquest passat divendres de joves promeses en el món de la recerca i la investigació de diversos àmbits a través de la 10a Mostra de Treballs de Recerca de Batxillerat de la Selva. Organitzada pel Centre de Recursos Pedagògics de La Selva II amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, ha estat una nova ocasió per descobrir joves talents acadèmics.

Tots els treballs presentats han passat un procés de selecció en cadascun dels centres, valorant la creativitat, innovació i aplicació d’estratègies de recerca. El seu objectiu és reconèixer l’esforç esmerçat per l’alumnat i el professorat que fa la tutoria, i ahir van ser ells i elles els únics i úniques indiscutibles protagonistes de la vetllada compartida amb amics i familiars.

Se’n van exposar un total de 15, escollits d’estudiants de batxillerat procedents de centres educatius de Blanes, Lloret, Tossa i Vidreres. Dos d’ells es van donar a conèixer a través d’un vídeo, ja que els respectius alumnes estan aquests dies de viatge estudiantil. La directora del CRP Selva II, Pepa Celaya, va donar la benvinguda a tots i totes les assistents, donant pas tot seguit a les presentacions.

El lliurament de diplomes que va tenir lloc al final de l’acte el van encapçalar en representació del municipi acollidor l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la tinenta d’alcalde d’Educació, Olga López. També van participar el regidor de Lloret de Mar, Albert Ferrández; i l’inspector d’Educació a la comarca de la Selva, Joan Queldra, qui precisament es va encarregar de fer el parlament de cloenda de l’acte, reblat per una fotografia de família.


Drets Humans i altres temes 

Els 15 treballs de recerca seleccionats, com sol ser habitual, abasten temes molt variats, sorprenent al públic per la seva originalitat i erudició. Per sobre de tot, però, estava la convicció amb què van defensar-los, així com l’espontaneïtat barrejada amb la il·lusió i empenta que van encomanar. Durant les dues parts d’exposició dels treballs es va parlar de música, els drets de l’home, escacs, les xarxes socials, com afecten les xarxes socials a les nostres vides, o bé l’impacte del a COVID en les arts escèniques, entre d’altres temes.

A la mitja part, els alumnes de llenguatge musical de 1er de batxillerat artístic de l’Institut Serrallarga van oferir una actuació a base de sis cançons d’estils prou variats: des de Billie Eilish fins a Oques Grasses, passant per Coldplay, Nil Moliner i Green Day. Les i els 15 alumnes van interpretar en viu i en directe els temes acompanyats per les palmes del públic assistent, fent valer la seva versatilitat, ja que una mateixa alumna tant s’encarregava de tocar un instrument com de cantar o ballar. Com ja és tradicional, es va tractar d’un interludi musical molt celebrat per tothom.

Respecte els centres educatius participants, dels 15 treballs seleccionats n’hi ha hagut un total de 6 presentats pels tres instituts de Blanes. 

  • Per part de l’Institut Serrallarga Bru Gallart va parlar sobre “L’impacte de la COVID-19 en les arts escèniques”, i Aisha Zafri de “R&B. La música de l’ànima” 
  • Mireia Galera i Maria Cuevas, de l’Institut Sa Palomera, van parlar respectivament sobre “L’optimització geomètrica al llarg de la història” i sobre “Els Drets Humans: la Universalització del seu concepte”
  • Michele Hinojosa i Manuel Antonio Sampayo, de l’Institut S’Agulla van presentar “Els seus interessos, la nostra realitat” i “Escacs, més que un joc de taula”, respectivament.



Comentaris