Avui 12 de Juny Blanes farà un Escape Room

DARRERA HORA

Blanes tanca inscripcions de l’Escape Room del Viatge Temporal al haver arribat al topall en menys de 24 hores

L’èxit de convocatòria de l’activitat del diumenge 12 de juny ha provocat que s’hagi pres aquesta decisió, deixant una vintena de persones en reserva per si hi ha alguna cancel·lació

Blanes, 02 juny 2022.- Tot just aquest passat dimecres al matí s’obrien les inscripcions per participar a l’Escape Room que té com a temàtica de rerefons un Viatge Temporal que tindrà lloc el proper diumenge 12 de juny. Però en menys de 24 hores, l’activitat endegada per Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes ja havia superat amb escreix el topall de persones amb què es comptava com a màxim poder participar-hi.

Per això, avui al matí s’ha decidit tancar inscripcions, i deixar-ne una vintena en reserva en previsió que pugui haver alguna cancel·lació dels equips que s’han inscrit. L’Escape Room és una activitat pensada per la Dinamitzadora TIC del projecte ‘Treball als Barris’, que s’ha encarregat d’idear l’estructura i les proves del joc.

També s’ha comptat amb la col·laboració d’un grup de voluntaris i voluntàries dels barris de S’Auguer i Sa Massaneda, així com de l’Associació Cultural dels Manaies de Blanes, que aportarà un adequat to de realisme a l’activitat. Els equips participants hauran de superar les diferents proves que s’han aplegat en sis estacions que representen una època diferent.

Tot i que forma part del projecte Treball als Barris, s’ha inclòs com una activitat més del cap de setmana especial de benvinguda a l’estiu que tindrà lloc la setmana vinent perquè està dissenyat de manera que tothom pot participar-hi, sigui o no veí de Blanes. El programa ‘Treball als Barris’ de Promoció de la Ciutat està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social. (NdP AJUNTAMENT DE BLANES)




Basat en un Viatge Temporal als barris de S’Auguer i Sa Massaneda 

Avui s’han obert inscripcions gratuïtes a

https://enquestes.blanes.cat/index.php/register/index?sid=345499

i és una de les activitats que es farà per donar la benvinguda a l’estiu aquest mes



Imatge facilitada per la institució. 


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 01/06/2022 


Aquest dimecres, coincidint amb l’inici del mes de juny, l’Ajuntament de Blanes ha obert les inscripcions per participar en un Escape Room exterior que es jugarà als barris de S’Auguer i Sa Massaneda el proper diumenge dia 12. Està plantejat d’una manera similar a com es va fer el passat mes d’octubre l’Escape Room que formava part del projecte ‘Blanes Arran de Mar’.

En aquest cas el què es proposa als jugadors i jugadores és un viatge per diferents èpoques pretèrites de Blanes per aconseguir una peça perduda en el temps que necessiten per arreglar la màquina del temps que s’ha espatllat, rescatar als investigadors que s’han quedat atrapats en una altra època, i tornar al 2022. El joc està plantejat perquè participi gent de totes les edats amb enigmes d’escape room tradicional i proves on s’utilitzen diferents recursos tecnològics.

En total, podran participar-hi gairebé un centenar de jugadors i jugadores, esgraonades en grups d’entre 2 i 6 persones amb 15 torns per jugar en l’horari comprès entre les 9’30 h del matí i les 13’00 h, quan es farà el darrer torn. Des de l’organització se’ls enviarà un correu de confirmació concretant l’hora i el lloc , i els equips que no n’obtinguin cap quedaran en reserva, en llista d’espera per ordre d’inscripció, per si hi ha alguna cancel·lació. Les inscripcions gratuïtes es poden fer a:

 https://enquestes.blanes.cat/index.php/register/index?sid=345499


Treball als Barris 

L’Escape Room és una activitat pensada per la Dinamitzadora TIC del projecte ‘Treball als Barris’, que s’ha encarregat d’idear l’estructura i les proves del joc, comptant amb la col·laboració d’un grup de voluntaris i voluntàries dels barris de S’Auguer i Sa Massaneda. També s’hi ha involucrat l’Associació Cultural dels Manaies de Blanes.

Ha estat tot aquest grapat d’efectius els qui s’han encarregat de crear les proves físiques i digitals, l’atrezzo, la decoració, el vestuari i l’execució del joc que tindrà lloc el diumenge 12 de juny, caracteritzats de diferents personatges per dinamitzar el joc i donar pistes, si cal, als equips. Per tant, serà el producte de la suma d’esforços d’un grup de voluntariat, i forma part del programa Treball als Barris del Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes.

Els equips participants hauran de superar les diferents proves que s’han aplegat en sis estacions. Cadascuna d’elles representa una època diferent, i és una manera divertida i alhora didàctica de poder aprofundir en la història del municipi lligada als dos barris on tindrà lloc el joc: S’Auguer i Sa Massaneda. Precisament aquest darrer veïnat està sent especialment protagonista aquests mesos, ja que és on estan localitzades les excavacions del Jaciment Romà dels Padrets.


Benvinguda a l’estiu 

L’Escape Room del 12 de juny és una de les activitats que s’està preparant a la població on comença la Costa Brava de cara al segon cap de setmana del mes de juny, per donar la benvinguda a l’estiu. Properament es donaran a conèixer des de l’Ajuntament de Blanes la resta de detalls per celebrar l’inici d’una de les èpoques de l’any que més visitants venen a la ciutat.

Si bé forma part del projecte Treball als Barris, s’ha inclòs com una activitat més al cap de setmana especial de benvinguda a l’estiu pel seu caràcter lúdic, així com perquè està dissenyat de manera que tothom pot participar-hi, sigui o no veí de Blanes. De fet, un dels objectius que ha menat la seva organització és facilitar la interacció social, la convivència i la col·laboració ciutadana.

Els altres dos objectius del ‘Barri Escape’ han estat d’una banda promoure el coneixement de les TIC a la població dels barris, amb especial atenció als col·lectius que es troben en una situació de vulnerabilitat social i risc d’exclusió social. D’altra banda, també es vol fer difusió del món digital i de les seves oportunitats per desenvolupar habilitats i capacitats que facilitin la participació ciutadana, la integració social i comunitària dels usuaris i usuàries a favor de les TIC.

El programa ‘Treball als Barris’ de Promoció de la Ciutat està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc del programa de suport als territoris amb majors necessitats de requilibri territorial i social.



Comentaris