Junts per Blanes contra l’ampliació de la dessaladora

JUNTS PER BLANES DÓNA SUPORT AL SECTOR PRIMARI I S’ADHEREIX A LES AL·LEGACIONS CONTRA L’AMPLIACIÓ DE LA PLANTA DESSALADORA PER L’AGRESSIÓ AL TERRITORI 

El grup municipal va registrar el passat 2 de juny la seva adhesió a les al·legacions municipals que defensen els valors agrícoles, pesquers i paisatgístics de la zona afectada per l’ampliació. 


Imatge facilitada per l'organització. 

Nota de premsa JUNTS x BLANES 

Rebuda 17/06/2022 


Els diputats Tònia Batlle i Salvador Vergés, juntament amb les regidores Mia Ametller i Mònica Rabassa i la coordinadora del partit Teresa Crespo s’han reunit avui amb propietaris dels terrenys afectats pel projecte d’ampliació de la planta dessaladora. Aquesta proposta impactaria en el territori, en cas de dur-se a terme, podent provocar greus perjudicis als camps de conreu, al sector pesquer i, també, al sector turístic de Blanes.

L’ampliació projectada per l’Ens d’Abastament d’Aigües Ter i Llobregat (ATLL) preveu ampliar la capacitat de producció d’aigua dels 20 hm3 actuals als 80 hm3 cada any amb una inversió de prop de 220 milions d’euros. Aquesta ampliació suposaria la pèrdua d’alguns camps de cultiu i afectaria al delta de la Tordera i al sector pesquer amb un augment important de la salmorra i el consegüent impacte en la pesca del sonso.

Des de Junts per Blanes volem posar en valor la importància del sector primari que comprèn les diferents activitats relatives a l'extracció i producció d'aliments i matèries primeres directament del medi natural tant per al consum directe com per a la indústria. Actualment, aquest sector té el repte de produir aliments de manera sostenible i nosaltres volem donar-li tot el suport.



Comentaris