El Jardí Botànic Marimurtra actualitza l'Index Seminum

En aquest document s’hi cataloguen aquelles llavors que s’ofereixen en intercanvi a altres jardins botànics o a la comunitat acadèmica i científica 



Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST. 

Nota de premsa MARIMURTRA 

Rebuda 28/12/2022 


Per tercer any consecutiu, la Fundació Carl Faust, responsable i propietària del Jardí Botànic Marimurtra, recupera la publicació del seu Index Seminum, amb el qual ofereix un catàleg de llavors d’espècies procedents de Marimurtra.

L’Index Seminum és una eina de recerca i intercanvi d’espècies entre centres d’investigació i jardins botànics d’arreu del món. L’esforç destinat a la recol·lecció i neteja de les llavors ha permès publicar un llistat de 175 tàxons de 61 famílies botàniques. En comparació amb l’any passat, s’han afegit 80 tàxons més al catàleg i s’ha augmentat en 19 les famílies representades.

Enguany destaca l’addició de l’espècie Kalanchoe faustii, descrita el 1935 pel botànic Pius Font i Quer i dedicada al fundador del Jardí Botànic Marimurtra, l’alemany Carl Faust que trobà a Blanes un emplaçament idíl·lic per a dur a terme el seu somni dedicat a la ciència i als amants de la natura.

L’Index Seminum d’aquest 2022 ha permès respondre un total de 22 demandes de 12 països, i en total s’han enviat 138 sobres amb llavors amb destí a jardins botànics, universitats i centres de recerca.

L’Index Seminum del Jardí Botànic Marimurtra es pot consultar en línia a

www.marimurtra.cat/index-seminum

El seu contingut també es distribueix a través de la publicació compartida i conjunta que realitza cada any l’AIMJB (Asociación Ibero-Macaronésica de Jardines Botánicos).

La tradició d’intercanviar llavors entre jardins botànics va sorgir durant el S. XVIII i a partir del S. XIX es van començar a circular documents amb els llistats disponibles, que són els actuals Index Seminum (catàleg de llavors).



Comentaris