16.669 noves targes d’aparcament gratuït per a residents

Serveixen per estacionar a les Zones Grogues Gratuïtes del municipi del 15 de juny al 15 de setembre 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 25/04/2023 


Aquesta setmana ha començat el repartiment a domicili de les noves credencials perquè totes les persones que tenen dret a gaudir de l’aparcament gratuït i les bonificacions a les zones blaves –tant a l’estiu com a l’hivern- puguin fer-ne ús. Les noves identificacions substitueixen les que han estat vàlides durant els dos anys anteriors, des del 2021.

A diferència del què era habitual, tenint en compte que la concessió d’explotació de zones blaves està en situació de pròrroga forçosa per un any, les credencials tindran vigència només durant aquest any, és a dir: fins el 31 de desembre d’aquest 2023. Des que es van posar en marxa aquestes credencials, aquestes tenien una vigència de dos anys.

En total, durant aquests dies es lliuraran a domicili un total de 16.669 targes del contribuent als titulars dels vehicles que paguen l’impost de circulació a Blanes, i que estan al corrent de pagament de les obligacions tributàries amb l’Ajuntament. Es tracta de targetes personalitzades per a cada cas, on apareix els distintius oficials que les distingeixen per autoritzar la seva utilització enganxades als parabrises, el vidre frontal dels vehicles.

També continuen incorporant les mesures de seguretat oportunes per evitar la seva falsificació. En aquest sentit, hi ha un holograma que reprodueix l’escut de l’Ajuntament de Blanes, per evitar la seva falsificació i garantir que els avantatges que es deriven de la obtenció de la tarja del contribuent s’utilitzen de manera justa.


Zones Grogues del 15 de juny al 15 de setembre

La nova targeta torna a ser groga, el mateix color amb què ja es va editar l’any 2015, i una de les principals aplicacions que té és poder estacionar a les ‘Zones Grogues’ per a Residents que hi ha arreu del municipi, però especialment als barris on es posen en marxa les Zones Blaves durant l’estiu. La posada en marxa de les zones grogues es fa de manera coordinada amb l’empresa concessionària que té l’explotació de les zones blaves, SABA, després que s’ha fet una pròrroga forçosa.

En cas que algun vehicle que no disposi de la corresponent targeta groga estacioni en algun dels llocs reservats per a Residents se’l sancionarà. Cal tenir la credencial visiblement enganxada al vidre frontal per poder estacionar a les zones grogues. El lloc indicat és la part interior superior dreta del parabrisa del vehicle referenciat amb la matrícula que apareix reproduïda al frontal.

La previsió en què es treballa per tenir enllestit el repartiment de les targes del contribuent és que s’allargui durant dues setmanes, és a dir: fins els volts del dia 10 de maig. A partir d’aquesta data, des del Departament de Tresoreria de l’Àrea d’Hisenda de l’Ajuntament de Blanes podran emetre’n a les persones que no les hagin rebut a causa d’errors en les adreces postals, o bé als vehicles nous.



Comentaris