Avui dijous a les 20 h projecció de ‘La Maternal’

Dins del Cicle de Cinema Gaudí al Teatre de Blanes

Escrita i dirigida per Pilar Palomero, qui també és autora de ‘Las Niñas’, Goya a la millor pel·lícula del 2020, el nou film tracta sobre la maternitat en l’adolescència


Drets de còpia de la imatge Inicia Films


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 12/04/2023


El Cicle de Cinema Gaudí continua el seu periple blanenc amb la projecció que tindrà lloc dijous de la setmana vinent, 20 d’abril, al Teatre de Blanes, al punt de les vuit del vespre. En aquesta ocasió s’ofereix ‘La Maternal’, escrita i dirigida per Pilar Palomero, que novament se centra en parlar del mateix tema que ja tractava a la seva òpera prima com a directora.

Pilar Palomero va estrenar l’any 2020 ‘Las Niñas’, que li va significar participar a la secció Generation KPlus del Festival de Cinema de Berlín i en d’altres festivals internacionals. La coronació de l’èxit li va arribar al aconseguir quatre premis Gaudí, incloent el de millor pel·lícula en llengua no catalana, així com quatre premis Goya, entre ells el de la millor pel·lícula, el guardó més important.

Ara, amb ‘La Maternal’, Pilar Palomero ens parla de la maternitat en l’adolescència, i ho fa a través de la protagonista del film, la Carla. Té 14 anys i és una jove desafiant i rebel que viu a un vell restaurant de carretera als afores d’un poble amb la seva mare soltera mentre falta a classe i passa l’estona amb el seu amic, l’Efraín.

Quan l’assistent social se n’adona que està embarassada de cinc mesos, la Carla ingressa a ‘La Maternal’, un centre per a mares menors d’edat on comparteix el seu dia a dia amb d’altres joves que, com ella, esperen ser mares. Una temàtica difícil de tractar, on tothom pot tenir-hi una opinió, però difícilment podrà ser fundada si no es coneix de prop algun cas.

La Maternal’ és un film complex, delicada, que navega entre la ficció i la realitat amb molt respecte envers els seus personatges i les històries que expliquen. També és, una vegada més, una demostració de Pilar Palomero a l’hora de dirigir actrius molt joves i amb poca experiència, que en aquesta pel·lícula brillen per la seva naturalitat i commouen l’espectador amb la seva honestedat.

A l’hora d’abordar aquesta temàtica, la directora va tenir l’oportunitat de conèixer de primera mà un centre d’acollida per a mares adolescents. Una reunió amb el director del centre li va servir per poder tenir llargues i emotives trobades amb dones que, tot i ser encara unes nenes en algunes facetes, també tenien la mirada adulta que confereix la maternitat precoç.

La pel·lícula té una duració de poc més de 2 hores (122 minuts), amb entrades anticipades a: 

https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/559-la-maternal.html 

També es poden adquirir presencialment a la Taquilla del Teatre de Blanes el dijous, 20 d’abril, a partir de les 19 h, al preu de 4 €/entrada.



Comentaris