Avui reconeixement a l’investigador blanenc Jordi Ribas

Rebrà un dels premis internacionals més prestigiosos en l’andrologia 

Les associacions americana i europea d’andrologia d'aquesta especialitat mèdica sobre salut masculina li lliuraran el reconeixement al Congrés Internacional que se celebrarà a Boston 



Nota de premsa AJUNTAMENT  

Rebuda 17/04/2023 


Aquesta setmana l’investigador en biologia cel·lular de la Universitat de Girona, l’investigador blanenc Jordi Ribas Mayonou, rebrà un dels reconeixements més prestigiosos en l'andrologia, l’especialitat mèdica que s’ocupa de la salut masculina. Es tracta d’un dels camps de coneixements en què treballa Jordi Ribas que s’ocupa sobretot dels problemes del sistema reproductor masculí i els problemes urològics únic en aquest gènere.

Li lliuraran l’American Society of Andrology i l’European Academy of Andrology, dues associacions líders als seus respectius continents dins aquest àmbit. Totes dues entitats van fusionar les seves revistes científiques fa deu anys i, des de llavors premien el millor article científic. Aquest 2023 serà diferent, ja que amb motiu d’haver complert la primera dècada en què treballen plegades, les dues associacions han decidit atorgar el premi a l’investigador que ha produir la recerca de major impacte en aquesta especialitat en els darrers 10 anys.

L’investigador blanenc de la Universitat de Girona serà reconegut amb un dels majors premis que hi ha actualment en el camp de l’andrologia. El guardó li serà lliurat aquesta setmana en el marc de la 48a edició de l’American Society of Andrology Annual Meeting (Trobada Anual de la Societat Americana d’Andrologia), que se celebrarà del 19 al 23 d’abril. Més concretament, l’entrega del premi tindrà lloc el proper divendres, 21 d’abril, i durant el congrés l’investigador impartirà una conferència sobre els principals resultats obtinguts al llarg de la seva trajectòria.

Jordi Ribas Maynou és Doctor en Biologia Cel·lular per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i ha desenvolupat part de la seva carrera científica en institucions internacionals com l’Institute for Biogenesis Research (Estats Units). En l’actualitat és investigador Marie Curie COFUND (Tecniospring Industry) al grup de recerca TechnoSperm de la Universitat de Girona.



Comentaris