Blanes organitza activitats gratuïtes per a infants de 4 a 12 anys

Perquè els pares gaudeixin de temps lliure aquestes vacances

Es faran del 3 al 6 d’abril de 8 a 14 h al local social de Mas Moixa i al local del Centre Obert de La Plantera, i formen part del programa ‘Temps per Cures’


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 31/03/2023


A partir de la setmana vinent les famílies que tenen infants en edat escolar ho tindran un pèl més difícil per poder combinar-se’n la seva l’atenció, ja que hauran començar les vacances de Setmana Santa. Per això, l’Ajuntament de Blanes ha organitzat un espai de jocs infantils i activitats adreçades a la canalla, perquè puguin disposar de temps lliure pel què vulguin i/o necessitin fer: treballar, fer encàrrecs o, senzillament, disposar d’una estona de lleure.

Es tracta d’una activitat inclosa al programa ‘Temps per Cures’, organitzat per Acció Social de l’Ajuntament de Blanes i finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, amb l’objectiu de promoure la conciliació familiar. Aquest programa respon a diversos objectius específics. En primer lloc, consolidar el dret a les cures de les nenes i nens, i en segon, alliberar temps i posar-lo a disposició de les famílies.

En especial de les dones, a qui s’ha atribuït majoritàriament i històricament el treball de les cures. També es vol acreditar l’experiència adquirida en l’àmbit de les cures, generar nova ocupació de qualitat en aquest sector. Per últim, una altra fita és fer-ho avançant en la igualtat. A Blanes ja es va fer una primera experiència amb motiu de les vacances de Nadal, amb un taller de manualitats que es va allotjar a la Plaça dels Dies Feiners.


Temps per Cures’ durant les vacances de Setmana Santa

Ara del què es tracta és d’oferir un espai de suport per a les famílies i un espai de joc per als infants de les vacances de Setmana Santa, les vacances de primavera. En aquesta ocasió es farà durant la setmana vinent, des del dilluns fins el dijous –és a dir: del 3 al 6 d’abril- en horari de matins: des de les 8 fins a les 14 h. És un servei gratuït, i està adreçat a famílies amb nens i nenes de 4 a 12 anys.

Els jocs infantils i activitats estaran coordinades per professionals: monitors i tècnics d’integració social. Són jocs educatius, dinàmiques i activitats bé conduïdes o bé de lliure utilització per la canalla. S’allotjaran a dos llocs: al local de l’AVV de Mas Moixa (situat a la plaça del mateix nom, en aquest veïnat homònim), i l’altre a l’Avinguda Extremadura, 15, al barri de La Plantera, on durant el període lectiu funciona el Servei d’Intervenció Socioeducativa, l’antic Centre Obert.

Les inscripcions es faran el mateix dilluns, el primer dia en què començarà l’activitat, i les famílies poden inscriure la canalla per a tota la setmana o per uns dies, el què necessitin. Això si, només hi ha un màxim de 20 places disponibles per a cadascun dels locals, és a dir: un total de 40 sumant els dos espais.



Comentaris