Cap de setmana amb activitats de Sant Jordi a Blanes

On destaca el 36è Concurs de Murals Escolars 

Concerts, teatre, un programa de Llucià Ferrer emès des de Blanes, presentacions de llibres i la Fira de Sant Jordi amb parades al centre i al Passeig de Mar seran d’altres ingredients 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 18/04/2022


Com ja és habitual a Blanes cada vegada que se celebra la Diada de Sant Jordi, la ciutat on comença la Costa Brava viurà amb especial intensitat aquesta data tan assenyalada al calendari. De fet, ja fa uns quants dies que ja s’estan celebrant activitats al seu voltant, però quan es viurà amb més intensitat serà durant el cap de setmana.

L’Ajuntament de Blanes ha organitzat diferents propostes per complaure els gustos més diversos, a banda d’altres activitats promogudes per entitats. Així, hi haurà des de presentacions de llibres fins al popular i veterà Concurs de Murals Escolars, passant per representacions teatrals, concerts, la Fira de Llibres Usats de la Biblioteca, l’emissió en directe des del Passeig de Mar d’un programa de ràdio conduit pel popular Llucià Ferrer, des de les 12 del migdia fins les 2 de la tarda, o bé la Fira de Sant Jordi amb parades de llibres i roses de diferents entitats.


XXXVI Concurs de Murals al Carrer Sant Jordi 2023 a càrrec d’escolars

Una de les activitats on la participació ja està garantida d’antuvi serà el veterà i popular Concurs de Murals al Carrer, que aquest 2023 arriba ja a la 36a edició, i que comptarà amb prop de 800 escolars de totes les escoles de primària d’arreu del municipi. Com és habitual, s’allotjarà durant el matí del proper dissabte 22 d’abril al Passeig de la Mestrança, i hi haurà dues categories.

La Categoria A és per a nois i noies del cicle mitjà d’educació primària –és a dir, de 3er i 4rt-, mentre que la Categoria B és per a escolars del cicle superior d’educació primària -5è i 6è-, i totes dues poden exprimir la seva creativitat amb dues propostes de temàtiques. La primera és lliure, mentre que la segona és fer un mural inspirat en els 40 anys que compleix l’Agrupació Rialles de Blanes.

El concurs, que es fa amb la col·laboració de l’empresa de material d’arts plàstiques Masats, es farà des de les 10 del matí fins la 1 del migdia, quan el jurat qualificador haurà de triar els sis murals guardonats: 1er i 2on Premis per a la Categoria A i 1er i 2on Premis per a la Categoria B, a banda de les dues mencions especials de la temàtica dels 40 anys de Rialles, una per a cada categoria. El lliurament de premis es farà el mateix dissabte a partir de les 5 de la tarda a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes.


Concert amb ‘Trencadís’ i l’adaptació de Sergi Belbel de ‘Hamlet’

Les altres dues propostes que ha organitzat el Departament de Cultura i Festes amb motiu de Sant Jordi 2023 són d’una banda musical, i de l’altra teatral. Dissabte a les 9 de la nit, a la Plaça dels Dies Feiners, s’oferirà l’espectacle ‘Trencadís’, una original proposta que suma el talent vocal de Neus Mar amb l’afany innovador de la Cobla La Flama de Farners, on hi ha una nombrosa presència d’intèrprets de Blanes.

L’endemà diumenge el Teatre de Blanes acull una representació escènica més que adequada per una vetllada de Sant Jordi. Es tracta de ‘Hamlet.01’, amb adaptació i direcció del conegut dramaturg català Sergi Belbel, que proposa una visió més humorística del clàssic de Shakespeare, a través de la interpretació de l’actor Enric Cambray, conegut sobretot per quan va debutar amb el paper d’Òscar Benjumea a la mítica sèrie de TV3 ‘El Cor de la Ciutat’.


Intensa Agenda d’Activitats a la Biblioteca Comarcal

Tractant-se de la jornada literària per excel·lència d’arreu de tot l’any, no és estrany que la Biblioteca Comarcal s’esmerci encara més del què ja ho fa habitualment en l’organització d’activitats. La més intensa és la ‘Marató de Presentació de Llibres’, que s’encetarà la tarda de divendres a 2/4 de 5 amb Belén Martín, autora de ‘Cliente Número 10’, seguida a 2/4 de 7 per Julio Sánchez i els seus ‘Cautivos en el infierno’.

L’endemà dissabte la marató es reprendrà a partir de les 10 del matí amb quatre presentacions més: ‘La llengua de eros’, de Francesc Manrique; ‘El manuscrito secreto’, de Francesc Ballester; ‘Una madre que nunca debió morir’, de Montserrat Fernández; i ‘Matilde’, d’Angelique Pfitzner. Dissabte la biblioteca també acollirà la tradicional ‘Fira del Llibre Usat’ de 10 a 14 h al vestíbul i el Laboratori de Lectura ‘Dracs!’ a les 11 del matí a càrrec de l’Associació educativa, artística i cultural ‘Maneo’.

D’altra banda, el divendres a les 10 del matí Montse Medalla farà un taller d’Iniciació al procés Creatiu a través de la Paraula Escrita, i a 2/4 de 7 un altre taller sobre ‘Com es fa un còmic’ amb Alejo Valdearena. El mateix divendres a 2/4 de 6 de la tarda el Club de Lectura Juvenil estarà dedicat al llibre ‘El món blau. Estima el teu caos’, i el dimecres 19 a 2/4 de 6 de la tarda hi haurà el ‘Miniclub de Lectura’ amb ‘Sant Jordi a la cova del Drac’, de Rocío Bonilla, per a nens i nenes de 5 a 7 anys.


Fira de Sant Jordi amb una 60ena d’entitats i Parada i Xerrada de l’Arxiu

Diumenge, coincidint amb el 23 d’abril, Blanes acollirà la ‘Fira de Sant Jordi’, que serà més participativa que mai tenint en compte la 60ena d’entitats de la ciutat que han demanat instal·lar una parada per vendre llibres i roses. Tothom qui vulgui firar-se amb aquests dos ingredients i d’altres que els complementen, podran fer durant tot el dia.

Les parades està previst que s’instal·lin als carrers Ample, Raval i Muralla, així com al Passeig de Dintre i la Plaça d’Espanya. Excepcionalment, també ho podran fer al Passeig de Mar, un dels indrets més triats pels i les vianants els matins dels diumenges. Capítol a part mereix l’activitat que ha organitzat l’Arxiu Municipal, a camí entre la Fira de Sant Jordi i la presentació de llibre.

Divendres 21 d’abril, de 9 a 14 h, ubicarà una Parada de Llibres amb les publicacions municipals de Blanes davant mateix de l’Arxiu, és a dir: al Carrer de la Unió, 13. Durant aquesta estona, hi haurà una activitat específica a les 12 del migdia, amb la xerrada ‘Pinzellades d’història blanenca’ a partir de la monografia ‘Blanes’ dels Quaderns de la Revista de Girona.


Activitats de diverses entitats de Blanes

L’agenda d’activitats prevista a Blanes amb motiu de Sant Jordi es completa amb tres interessants propostes a càrrec de sengles entitats, totes tres coincidint amb la jornada de Sant Jordi, el diumenge 23 d’abril. De 11 a 13 h, al Banc dels Músics del Passeig de Mar, hi haurà un recital de poesia i un concert acústic organitzat per Òmnium Cultural Selva Marítima, a l’estil del què va fer l’estiu passat.

D’altra banda, la tarda-vespre de diumenge encara hi ha dues propostes culturals més a Blanes: a les 2/4 de 7 el cor de Cambra Sota palau ofereix un ‘Concert de Sant Jordi’ a l’Esbarjo Parroquial, i el Centre Catòlic ha programat a 2/4 de 8 del vespre ‘La Gitana Shakesperiana’, interpretada per l’actriu i el músic blanencs Maria Sola i Hugo Martínez, respectivament. Totes dues activitats venen entrades al mateix preu: 8 €.



Comentaris