‘El Sender Litoral de la Costa Brava’ d’Argemir González

L’única guia que hi ha d’aquestes característiques

Ha estat la primera de les 17 presentacions que hi haurà del seu primer llibre, basat en l’experiència com a guia turístic especialitzat en senderisme gironí


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 06/04/2023


La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes es va omplir dissabte passat literalment de gom a gom per acollir la primera presentació que s’ha fet d’un llibre que és al mateix temps una guia pràctica i una font de coneixements. És ‘El Sender Litoral de la Costa Brava’, l’òpera prima del blanenc Argemir González, una guia per a senderistes interessats en el patrimoni natural, històric, artístic o folklòric del territori.

Al llarg de les seves planes, farcides de dades interessants, anècdotes i fotografies que conviden a llençar-se a l’aventura, s’informa dels punts d’interès que es poden trobar fent les rutes d’una manera amena i realista. Tant veritat com que es tracta del territori que l’autor coneix abastament, sobretot per la seva experiència com a guia turístic especialitzat en senderisme gironí.

També inclou rutes urbanes de les principals poblacions de la Costa Brava per conèixer el ric patrimoni que s’hi amaga, i compendia els 252 km que hi ha d’extrem a extrem: des del lloc on va néixer l’autor, Blanes, fins on acaba el territori, Portbou. Per això, hi ha plànols i mapes de totes les rutes, tant urbanes com interurbanes, perquè els i les lectores tinguin al seu abast tota la informació necessària.


L’únic guia per recórrer la Costa Brava amb senders

Fins el moment no s’havia publicat cap altra guia que ajudés a fer el recorregut de tota la Costa Brava a través de senders del litoral, per la qual cosa l’estrena d’Argemir González com escriptor és una bona notícia per la gran quantitat d’amants d’aquest tipus d’experiències. La presentació va comptar amb una introducció càrrec del biòleg i doctoren Territori i Medi Ambient, Joan Mora, qui va definir l’autor com un home compromès amb el territori i la natura.

El què fa única la seva obra és que no es basa en el famós GR92 que ressegueix tot el litoral català. Enlloc d’això, aprofita al màxim el paisatge costaner i a més a més ho fa amb diferents nivells de dificultat, perquè des del neòfit fins al més experts puguin mesurar com poden afrontar aquest coneixement del territori a través dels senders que envolten el litoral gironí.

Però, alhora, tal com va recordar durant la presentació Joan Mora, la guia també és un llibre d’història, arquitectura i natura, per gaudir encara més dels encants propis que s’amaga a la Costa Brava. Durant la presentació, Argemir González ja va fer gala del seu coneixement històric del territori, recordant anècdotes i llegendes, però també fets reals com ara els corsaris que atacaven només els enemics, i el què els diferenciava dels pirates. Al terme de la presentació el públic assistent va formular diverses preguntes a l’autor, que posteriorment va passar una llarga estona dedicant i signant llibres per a la concurrència.


Naturalista, Historiador, Professor, Polític, Guia Turístic i Escriptor

Argemir González és llicenciat en Història per la UAB, va cursar tres anys d’Història de l’Art a la mateixa universitat i cursos de postgrau a la Universitat Politècnica de Barcelona i a la UNED. Ha treballat de professor i de catedràtic d’ensenyament mitjà en diversos instituts de la Selva i el Maresme, i els darrer anys ha comptabilitzat l’ensenyament amb la feina de guia turístic habilitat, especialitzat en comarques gironines i la Costa Brava en particular.

Ha estat col·laborador de diversos mitjans de comunicació locals i comarcals i actualment escriu cròniques sobre la Costa Brava, gestiona el ‘Blog de l’Argemir especialitzat en excursions i viatges. També va ser durant tres mandats regidor de l’Ajuntament de Blanes, un d’ells al govern.



Comentaris