III Ruta de l’Art 2023 de l’ABBC a Blanes

Amb 50 artistes que exposen en 60 aparadors

El tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Albert Sanz, i el president de l’ABBC, Lluís Pascual, han donat el tret de sortida a la mostra d’art més singular d’arreu


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 04/04/2023


Coincidint amb el primer cap de setmana del mes d’abril, que a més a més ha marcat l’inici d’uns dies en què els carrers de la ciutat viuran una especial ebullició de gent –blanencs i visitants que gaudeixen de les vacances de Setmana Santa-, Blanes ha donat el tret de sortida d’una experiència que sempre ha resultat satisfactòria des de diferents punts de vista. Es tracta de la que ja és III Ruta de l’Art, la mostra d’art més singular d’arreu, un gran aparador de fotografies, escultura i pintura.

L’organitza l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) amb el suport dels i les artistes del municipi, així com de l’Ajuntament de Blanes. El tret de sortida es va donar dissabte passat a la tarda, en un senzill acte acollit a la Sala de Plens encapçalat pel tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Albert Sanz, i el president de l’ABBC, Lluís Pascual. També els van acompanyar membres de la junta de l’entitat, així com d’altres regidors i regidores del consistori.

Ara bé, el nucli central de la presentació van ser els protagonistes d’aquesta iniciativa. La representativa mostra dels 50 artistes que en aquesta tercera edició col·laboren amb l’experiència havent cedit la seva obra. La tercera edició de ‘La Ruta de l’Art’ s’ha fet aquest 2023 després que l’anterior edició va tenir lloc al 2021, i en aquesta ocasió s’espera que la coincidència amb les vacances de Setmana Santa contribueixin a què encara sigui mes exitosa mai.


50 artistes exposen les seves obres als aparadors de 60 comerços

Aquesta tercera edició s’ha emprès amb una renovada il·lusió per part de tots i totes les parts implicades, comptant sobretot amb la inestimable i necessària complicitat del col·lectiu artístic i comercial. Sumen esforços per una causa en comú: guanyar en visibilitat i donar un al·licient més a clients o, senzillament, als vianants que passin per davant les botigues durant bona part d’aquest mes d’abril.

La ‘III Ruta de l’Art als Aparadors 2023’ inclou tot tipus d’establiments: de roba, fleques, farmàcies, llibreries, estancs, carnisseries, òptiques, d’esports, d’alimentació, joguines i llaminadures, jocs, etc. Per la seva banda, els i les artistes que han cedit la seva obra apleguen tant autors i autores ja consagrades a nivell internacional, com de caràcter més novell, que comencen a obrir camí. Val a dir que, necessàriament, alguns d’ells tenen exposada la seva obra en l’aparador de més d’un comerç.

Els 50 artistes són: Teresa Ramos, Antonio Membrives, Antoni Cerdán, Margarita Arqués, Teresa Llorens, Victòria Cano, Francesc Orench, Joan Rondón, Ariadna Casadevall, Mar Guerra, Quim Serrano, Noemí Noy, Alicia Gallardo, Jordi Canals, Carles Mollet, Jeroni Matas, Sergi Ros, Ricard Ferrer, Dolors Rossell, Joan Masó, Henar Herranz, Oriol Petit, Laia Bedós, Maria Gómez, Marina Vergeli, Judit Escayola, Maria López, Conxi Julià, Brian Cuadra, Èrica Simón, Agustí Puigdemont, Joel Ristol, Manolo García, Joan Rondon, Ardiadna Duran, Cristina Geremías, Estefanía García, Anna Laura Castro, Susana Martín, Cristina Espinosa, Pablo Ntutumu, Carlos Haro, Antonio Membrives, Anna Tordera, Margarita Bussot, Estefanía García, Marta Aguilera i Irene Roca.

Perquè el seguiment d’aquest gran aparador de l’art blanenc que suposa l’experiència sigui més entenedor i fàcil, l’ABBC ha editat una guia que recull les 60 botigues que participen en l’experiència, proposant una ruta de seguiment que es pot fer a peu sense grans esforços. La proposta també inclou la possibilitat que es puguin adquirir les obres d’art. Després de l’acte oficial de dissabte, els mateixos artistes van emprendre una primera ruta per alguns dels establiments on hi ha exposada la seva obra.



Comentaris