Lloguer de Motos Elèctriques Compartides a Blanes

Aquest migdia s’ha fet la presentació del nou servei de mobilitat gestionat per l’empresa local MIX Rent, a través de Silence, filial d’Acciona


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 06/04/2023


El Passeig de Mar ha estat l’escenari avui al migdia de la presentació d’un nou servei que s’ha posat en marxa avui mateix. Són les motos elèctriques compartides de Silence, filiat de mobilitat d’Acciona, que han arribat a Blanes per iniciar per primera vegada aquest Motosharing a la Costa Brava. Des d’ara, la ciutat compta amb el mateix servei de mobilitat net, ràpid i segur que tenen ciutats com Barcelona, Madrid i Màlaga, entre d’altres.

De fet, Blanes és la primera ciutat de més de 40.000 habitants d’arreu d’Europa on s’ha posat en marxa el servei. Tots les motocicletes del Motosharing són elèctriques i estan connectades a l’aplicació mòbil ‘Silence Mobility’, des d’on els usuaris i usuàries poden localitzar les motos, reservar-les, veure els temps de viatge i fer els pagaments. A Blanes el Motosharing comptarà amb 25 motos en servei gestionades per l’empresa local MIX Rent, encapçalada pels socis blanencs Miquel Alventosa i Xavier Abad.

Tots dos han coincidit en remarcar la importància d’oferir una alternativa de mobilitat a Blanes que, a més a més, sigui sostenible i respectuosa amb el medi ambient. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del tinent d’alcalde de Promoció de la Ciutat, Albert Sanz, i també hi ha assistit el cap de la Policia Local, Joan Garcia, amb el responsable de mobilitat d’aquest cos, el sergent Ugart.


Funcionament del Motosharing

La presentació ha atret l’atenció dels vianants que hi havia en aquell moment al concorregut Passeig de Mar, que s’han aturat per interessar-se pel seu funcionament. Per fer servir el Motosharing de Silence només cal descarregar-se en el mòbil l’aplicació gratuïta ‘Silence Mobility’, i un cop registrat i comprovades les dades –carnet d’identitat, carnet de conduir apte i en regla i tarja de crèdit- ja es poden fer servir els vehicles.

L’usuari veurà un plànol de Blanes amb la localització de la moto i la càrrega de la bateria. Aquí podrà fer la reserva del vehicle, que es mantindrà durant 15 minuts perquè ningú no la pugi fer servir, i així donar temps per arribar on s’ha localitzat. El vehicle es posarà en marxa després de prémer el botó de l’app ‘Iniciar el Viatge’, i per viatjar hi ha dos cascos al bagul posterior que es podran agafar un cop la moto s’hagi encès.

A partir d’aquest moment, la conductora o el conductor ja es podrà moure lliurament per la ciutat i quan arribi al seu destí haurà d’aparcar la moto correctament –és a dir, allà on està permès estacionar motocicletes- dins de la zona delimitada ‘Geofence’, deixar el casc al bagul i finalitzar el viatge a l’app, on apareixerà l’import a pagar segons els minuts que hagi durat el recorregut. El preu per minut és de 0’49€, i durant la primera setmana, es podrà gaudir d’un descompte del 50%.



Comentaris