Acció de govern Ple extraordinari de l'Ajuntament juny 2023

Blanes celebra dimecres el darrer ple i el lliurament de les Fonts Gòtiques a les regidores i regidors que no seguiran al proper mandat 

És la màxima distinció que atorga l’Ajuntament de Blanes com institució, i en aquesta ocasió la rebran un total de 12 regidors i regidores 




Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 13/06/2023 


Cada quatre anys, quan finalitza un mandat municipal, és el moment de tancar una etapa, i per això cal celebrar una darrer ple amb caràcter extraordinari, purament administratiu perquè no inclou cap punt de debat. Aquest tràmit, però, a l’Ajuntament de Blanes està revestit d’una tradició i una solemnitat que supera el mig segle de vida.

Es tracta de l’acte institucional que se celebra a rengló seguit, a la mateixa Sala de Plens on s’haurà fet la sessió plenària: el lliurament de les Fonts Gòtiques al les regidores i regidors que ja no seguiran al consistori el proper mandat. La Font Gòtica és la màxima distinció que atorga el consistori blanenc, per agrair les persones que han contribuït des del seu àmbit de referència a la població de Blanes.

El trofeu reprodueix la Font Gòtica real que existeix encara al Carrer Ample, i és tan emblemàtica com la mateixa Roca de Sa Palomera. És el monument més ben conservat de l’arquitectura gòtica d’arreu de Catalunya, inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Si fa gairebé 600 anys va ser un regal de Violant de Prades a la vila, ara ha esdevingut un reconeixement molt apreciat pels blanencs i blanenques, sobretot per les persones que la reben.

Per finalitzar l’actual mandat, s’han fet diverses convocatòries de sessions extraordinàries de diversos òrgans municipals, que tindran lloc demà dimecres 14 de juny. Primer, a 2/4 i cinc de 7 de la tarda, se celebrarà la Junta de Govern Local; 10 minuts més tard la Comissió Especial de Comptes, i 10 minuts després la Comissió Informativa General. Finalment, se celebrarà el Ple Municipal Extraordinari a la seva hora habitual, les 7 del vespre.


Dimecres es lliurarà la Font Gòtica a 12 a regidors i regidores

Serà després de la sessió plenària quan l’alcalde de Blanes en funcions, Àngel Canosa, s’encarregarà de lliurar les fonts gòtiques a les regidores i regidors que ja no continuaran sent-ho durant el proper mandat 2023-2027. En total, s’han d’entregar Fonts Gòtiques a 12 persones, curiosament el mateix nombre que a la cerimònia anàloga celebrada l’any 2019.

Són Carlos Garzon Caballero (ERC); Pepa Celaya Armisén, Eva Enríquez Hernández i Quim Romero Matas (PSC); Marian Anguita Ferrer, Pere Lopera Romero i Miky Corregidor (BECP); Mia Ametller Salvador i Joel Comas Basté (JxB); Cristhian Ortiz Paredes (C’s); Sergio Atalaya Martín (regidor no adscrit); i José Antonio Morcillo (regidor no adscrit).



Comentaris