Jordi Hernández proclamat nou alcalde de Blanes

És el cap de llista del PSC, amb el suport de JxB, Grup Blanes i Blanes Si 

El pacte garanteix la majoria absoluta al govern constituït avui al Ple d’Investidura celebrat al Teatre de Blanes 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 17/06/2023 


El Ple d’Investidura celebrat avui al migdia al Teatre de Blanes ha proclamat nou alcalde de Blanes Jordi Hernández Martínez, cap de llista del PSC, pel nou mandat 2023-2027. El candidat de la llista més votada ha comptat amb el recolzament de tres forces polítiques més: Junts per Blanes, Grup Blanes i Blanes Sí, sumant d’aquesta manera un total d’11 regidores i regidors: 6 del PSC, 3 de JxB, 1 de GB i 1 de BS.

El pacte entre els quatre partits garanteix la majoria absoluta marcada per 11 vots del total de 21 possibles que hi ha al consistori. Des del passat 28 de maig, quan es van celebrar les eleccions municipals, les elucubracions al voltant de qui rellevaria o no a l’Alcaldia Àngel Canosa, l’anterior alcalde, van estar donant per tancades diverses variables, que han passat per les més diverses combinacions

A mesura que passaven les tres setmanes que sempre hi ha entre el dia de les eleccions i la celebració del Pla d’Investidura, l’escenari de pactes anava canviant, bo és dir també que depenia molt de la font que ho afirmava. Finalment, com sempre s’ha dit –especialment durant els últims mandats-, el moment de la veritat ha arribat avui, amb la sessió plenària que ha desvetllat totes les incògnites, després que ahir a darrera hora es feia públic el pacte entre els quatre partits.


Un alcalde que vol ser molt proper a la gent del carrer 

En el seu discurs inicial, Jordi Hernández s’ha mostrat honrat per haver estat proclamat alcalde de Blanes, remarcant que és molt conscient del repte amb què s’enfronta. Després de destacar els aspectes positius amb què compta el municipi, ha passat a descriure a grans trets quins projectes volen tirar endavant des del nou equip de govern.

En aquest darrer sentit ha recordat la idea de nomenar regidors i regidores de barri per poder copsar millor les necessitats que hi ha al territori, així com d’altres reptes més concrets. Entre ells, tirar endavant la segona i tercera fases de les obres d’urbanisme de l’Avinguda Vila de Madrid, la segona fase de la Plaça 11 de Setembre a Mas Enlaire, cobrir la pista esportiva de Mas Florit, o bé que la prefectura de la Policia Local i Protecció Civil de Blanes siguin una realitat.


Moments de tensió durant algunes intervencions del regidor de VOX 

Durant la celebració del Ple d’Investidura s’han viscut diversos moments de tensió coincidint amb algunes de les intervencions del cap de llista de VOX, Roberto Martínez. Al donar-se la circumstància que avui actuava com a president de la Mesa d’Edat –que encapçala la primera part d’aquesta sessió plenària fins que l’alcalde pren possessió-, el regidor ha llegit alguns dels textos que constaran en l’acta oficial de l’Ajuntament de Blanes en castellà, enlloc de fer-ho en l’idioma en què se li van lliurar des de l’Ajuntament: el català.

Això ha generat reaccions irades de part del públic, que ha demanat al representant de VOX que s’expressés en català. Un cop superats aquests moments de tensió, la sessió plenària ha continuat amb tota normalitat, presidida per la natural emoció que han experimentat els regidors i regidores al prendre possessió del seu càrrec, alguns per primera vegada. Val a dir també que el regidor de VOX va registrar una instància ahir al migdia a l’Ajuntament on demanava que s’interpretés l’himne d’Espanya durant el ple. Una petició que ha estat rebutjada.


Ple de Constitució del nou Ajuntament precedit per la incògnita 

Els darrers dies les notícies publicades als mitjans i els comentaris a les xarxes socials han fet bullir l’olla de tal manera que gairebé a cada hora que passava les sensacions respecte quin seria el futur equip de govern variaven d’un extrem a l’altre. Segurament per aquest motiu avui dissabte el Teatre de Blanes estava ple de gom a gom, com sol passar des de fa uns quants mandats.

També és cert que el fet que amb caràcter extraordinari se celebri en aquest recinte facilita que puguin assistir-hi més espectadors. Ha estat la cinquena vegada en què la sessió plenària que constitueix l’ajuntament que governarà el nou mandat s’ha allotjat al teatre, amb un pati de butaques que s’ha quedat petit per enquibir la gran quantitat de persones que s’hi ha aplegat per seguir-ho en viu i en directe.

També ho han pogut seguir en directe per TV La Selva, per Ràdio Blanes, així com en streaming tothom qui s’ha connectat a les xarxes socials de l’Ajuntament de Blanes.


Un nou arc plenari municipal amb nou forces polítiques 

El Ple de Constitució s’ha encetat amb la constitució de l’anomenada Mesa d’Edat composada pel regidor o regidora més gran com a president, acompanyat del regidor o regidora més jove. Enguany han estat, respectivament, Roberto Martínez Hernández (VOX) i Mònica Rabassa Vázquez (JxB) acompanyats pel Secretari de l’Ajuntament de Blanes, Alfred Lacasa. Després que els 21 regidors i regidores han jurat o promès el seu càrrec, s’ha escollit el batlle mitjançant paperetes dipositades en una urna per les 21 regidores i regidors.

Finalment, un cop ha estat proclamat el nou alcalde, i el membre més gran de la Mesa d’Edat li ha lliurat la tradicional vara d’alcalde, aquest ha promès el seu càrrec, i s’ha donat un primer torn de paraules als portaveus dels grups amb representació municipal. Per últim, el parlament del nou alcalde de Blanes ha tancat la sessió plenària, que s’ha reblat amb l’acostumada Fotografia de Família de les 21 regidores i regidores que composen el nou Ajuntament de Blanes:


1. Jordi Hernández Martínez (PSC) (alcalde)

2. Gloria Agudo Roman (PSC)

3. Javier López Juárez (PSC)

4. Estefanía Romero Asensio (PSC)

5. Jordi Calvet San José (PSC)

6. Quique Pérez Guardiola (PSC)

7. Àngel Canosa Fernández (ERC)

8. Olga López Colomer (ERC)

9. Albert Sanz González (ERC)

10. Marina Vall-Llosada García (ERC)

11. Jordi Urgell Martínez (BECP)

12. Sonia Antequera Barbero (BECP)

13. Víctor Catalan Casas (BECP)

14. Joan Felip Furés (JxB)

15. Mònica Rabassa Vázquez (JxB)

16. Jaume Frigola Bourlon (JxB)

17. Pere Robert Anaya (PP)

18. Roberto Martínez Hernández (VOX)

19. Rosa Aladern Gusi (Grup Blanes)

20. Carles Estríngana García (CUP)

21. Mario Ros Vidal (Blanes, Sí)



Comentaris