Acció de govern Ple extraordinari de l'Ajuntament octubre 2023

Blanes aprova la cessió d’unes finques a Valldolig per a la construcció de 86 habitatges de lloguer social 

S’ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques al ple extraordinari convocat per urgència ahir dilluns 



Imatge AJUNTAMENT DE BLANES 

Opinió de DdB: Habitatges agrupats en un barri perifèric marginal. Això mateix van fer els francesos a la rodalia de París amb els algerians i cada 2 per 3 hi ha disturbis urbans violents. Hem de llegir més, o deixar-nos aconsellar per gent llegida abans de montar el pollo


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 10/10/2023 


L’Ajuntament de Blanes ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques la cessió de tres parcel·les de titularitat municipal al barri de Valldolig, situat a l’extrem est de la ciutat, per a la construcció de 86 habitatges de lloguer social. La decisió ha prosperat en el decurs d’un ple extraordinari convocat per urgència celebrat el vespre d’aquest passat dilluns.

El ple va haver de ser convocat pel procediment d’urgència, propiciada perquè s’entrés dins del termini d’un programa d’ajuda a la construcció d’habitatge de lloguer social en edificis energèticament sostenibles. Per aquest motiu, abans d’entrar al debat de la qüestió, es va haver d’aprovar precisament la urgència per haver convocat una sessió extraordinària i no haver esperat al ple ordinari d’aquest mes.

La urgència també va prosperar amb la unanimitat de tot el plenari, donant pas al debat dels tres punts de l’ordre del dia refosos en un de sol, ja que cada punt corresponia a cadascuna de les finques municipals. La Fundació Salas s’encarregarà de la promoció de les tres parcel·les a Valldolig, i la Fundació Privada Nou Lloc Habitatges Social, a través de la Fundació Salas, gestionarà els lloguers socials un cop s’hagin construït els pisos.


Construcció de 86 habitatges de lloguer social

Aquestes fundacions són integrants de la Fundació Cohabitac, coordinadora de fundacions promotores i gestores d’habitatge social de lloguer a Catalunya. Les tres parcel·les es traspassaran per un termini de 75 anys, i estan situades en una mateixa zona del barri de Valldolig. D’una banda, hi ha la finca situada al Carrer Anoia 23, on es farà una promoció de 36 habitatges de lloguer social.

De l’altra, la parcel·la del Torrent Ses Vernes 10-12, on s’hi faran 28 pisos amb idèntics objectius; i finalment la finca del Carrer Anoia 29, on s’hi construiran 26 habitatges de lloguer social. Val a dir que la sessió plenària extraordinària celebrada ahir no ves va convocar a l’hora habitual en què se celebren els plens: va tenir lloc a les vuit del vespre i es va allargar pels volts de mitja hora.



Comentaris