Dia Internacional dels Jardins Botànics a Blanes

La Fundació Carl Faust posa en marxa el projecte museològic dels 50 exemplars més notables de la col·lecció del Jardí Botànic Marimurtra 


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST 

Nota de premsa MARIMURTRA 

Rebuda 13/10/2023 


En motiu del Dia Internacional dels Jardins Botànics (segon divendres d’octubre), la Fundació Carl Faust presenta el projecte del Museu Botànic de la Costa Brava, un recorregut per la col·lecció dels 50 exemplars més destacats de Marimurtra que ja es pot gaudir a través d’unes etiquetes amb uns QR distribuïdes al llarg de l’itinerari pel Jardí Botànic, i que aporten una detallada i descriptiva informació de cadascun dels exemplars de la col·lecció.

Segons l’ICOM (organisme Internacional que regula els museus), tots els jardins botànics tenen també la consideració de Museu. En el cas de Marimurtra, a més, es faran les gestions pertinents davant la Generalitat de Catalunya per entrar dintre del registre que gestiona el Govern Català. La Fundació Carl Faust, gestora del Jardí Botànic Marimurtra, ha apostat per un funcionament del museu adaptat a les noves tecnologies i que alhora proposa un funcionament senzill per a l'usuari.

Cada un dels 50 exemplars notables de la col·lecció estan identificats amb un QR amb el nom de l'espècie. Quan el visitant escaneja el QR accedeix a una fitxa de l'espècie on es pot consultar la descripció de la planta, com és l'exemplar de Marimurtra, alguna curiositat de l'espècie, alguns dels seus principals usos i algunes classificacions botàniques.

A banda dels QRs, també s'ha col·locat un mapa a l'entrada del Jardí on s'explica el funcionament del Museu i la ubicació d'aquests 50 exemplars. Al web del museu marimurtra.cat/museu, també hi ha un vídeo de benvinguda on s’hi presenta el projecte i un breu tutorial sobre com fer ús dels QR i com seguir el recorregut del museu a l'interior del Jardí.

Aquest projecte pretén apropar la ciència i la botànica als visitants de Marimurtra, així com aconseguir causar un impacte i aprenentatge després de la seva visita. A banda de ser un Jardí Botànic amb unes vistes captivadores, Marimurtra també és un centre de recerca, divulgació i conservació de la biodiversitat de les espècies.



Comentaris