El pla de la Selva com un indret estratègic pel transport

Moció del grup polític CONFLUÈNCIA al Consell Comarcal de la Selva 

Estudi per potenciar una Xarxa de Vies Verdes per tot el Pla de la Selva 



Nota de premsa GRUP COMARCAL CONFLUÈNCIA 

Rebuda 05/10/2023 


La nostra comarca te un territori amb gran atractiu per gaudir a peu o en bicicleta. Des de la costa fins a les muntanyes de l’interior amb molts petits itineraris, però desconnectats entre si.

El Pla Territorial de Comarques Gironines ja fa referència a les característiques del Pla de la selva com un indret estratègic pel transport amb bicicleta que va més enllà del passeig i l'esport.

La pràctica esportiva ha deixat de ser una moda per molta gent que ja l’ha incorporat com un hàbit més de la seva vida diària.

Hi ha un nou model de turisme més respectuós amb el medi, que és usuari de les cases rurals, que ja no és només de temporada sinó de tot l'any.

La crisi climàtica ens obliga a un nou paradigma de transport més sostenible, que haurà de ser el transport públic amb opcions com el tren, el tramvia o el bus. I cada cop menys, el vehicle privat i les carreteres, autovies o autopistes.

Per tot això el Grup polític comarcal CONFLUENCIA considerem que és necessari i urgent fer un estudi per completar una xarxa de vies verdes a tot el territori de la Selva.

CONFLUENCIA proposa al Ple del consell comarcal de la Selva La realització d'un estudi per tenir una xarxa complerta de vies verdes interconnectades i segures per tota la comarca de la Selva, que connecti tots el pobles, veïnats aïllats i urbanitzacions.

Aquest estudi haurà d’incloure:

  • Un mapa de les vies actuals i de totes les noves que siguin necessàries per completar la xarxa amb tots els requisits de seguretat.
  • Un estudi dels costos per la seva realització.
  • Una proposta de calendari per posar-lo en marxa.
  • Les diferents fonts de finançament possibles.

També s’explorarà la possibilitat d’establir un conveni amb la UdG per la realització d’aquest estudi.

El Consell comarcal de la Selva si no disposa de recursos propis per fer aquest estudi es demanarà suport a la Diputació de Girona i a la Generalitat de Catalunya.



Comentaris