Mapa d'acollida anar més despistat que un pulpo en un garage

Blanes dóna la benvinguda a les persones nouvingudes amb el ‘Mapa d’Acollida’ 

Inclou i situa sobre un plànol de la ciutat tots els serveis municipals que poden ser-los útils, amb informació útil en sis idiomes 



Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 17/10/2023 


El Servei de Primera Acollida i Interculturalitat de l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament de Blanes ha posat en marxa aquest mes d’octubre un nou recurs adreçat de manera especial a les persones nouvingudes que arriben al municipi. Es tracta del ‘Mapa d’Acollida’, un material compacte, útil i de proximitat entorn els diferents serveis municipals que hi ha, i que seran importants per a la seva estada.

Se n’han fet inicialment 1.000 exemplars que es distribueixen a través dels diferents serveis municipals, amb l’objectiu que constitueixi un recurs explicatiu i de suport per a les tècniques a l’hora de fer l’atenció ciutadana a les persones nouvingudes. Com el seu nom ja indica, el document inclou un mapa de Blanes on s’han senyalitzat els serveis.

N’hi ha un total de 15, distribuïts arreu del territori blanenc: l’edifici central de l’Ajuntament; Acció Social; Benestar Social i Família; Oficina de Català; Centre de Formació d’Adults Es Piteus; Promoció de la Ciutat; Oficina de Treball del SOC; Creu Roja; els dos Centres d’Atenció Primària del centre i de La Plantera-Els Pins; Hospital Comarcal; Càritas; Policia Local; Biblioteca Comarcal; Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD); i el Servei de Primera Acollida i Interculturalitat.

Per poder facilitar millor la identificació de tots aquests serveis també s’hi ha adjuntat una fotografia de les façanes dels edificis. Tanmateix, el document inclou tant l’adreça on estan situats com el telèfon de contacte per accedir-hi. Una altra informació que s’hi inclou descriu i explica de manera més especial en què consisteix el Servei de Primera Acollida, el principal punt d’interès per a tota persona nouvinguda.


Servei de Primera Acollida de Blanes 

El Servei de Primera Acollida de Blanes és un conjunt d’accions i recursos que responen a les necessitats inicials de formació i informació per a les persones nouvingudes. Inclou l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínimes per facilitar el viure i treballar a Catalunya. Els continguts que cal acreditar es divideixen en tres mòduls: la llengua, els coneixements laborals i la societat catalana.

Aquesta informació està escrita en sis idiomes: català, castellà, anglès, francès, àrab i rus. Es destaquen de manera especial les dades de contacte del servei, amb l’adreça física i el telèfon de contacte. Per últim, el mapa inclou una altra facilitat prou important: un codi QR per poder demanar Cita Prèvia. La idea de crear el ‘Mapa d’Acollida de Blanes’ va sorgir després que les tècniques del servei van fer diverses visites a diferents serveis d’acollida d’arreu de comarques gironines amb l’objectiu de crear nous materials i perspectives. La presentació oficial es va fer el passat mes de setembre, coincidint amb la ‘Setmana de la Interculturalitat’.



Comentaris