Avui a Blanes aproximació al desig i la sexualitat femenina

Blanes enceta dijous la 7a Temporada del Cicle de Cinema Gaudí amb “Creatura’, amb 15 nominacions dels Premis Gaudí i 4 als Goya 

El film d’Elena Martín es projectarà al Teatre de Blanes el 18 de gener a les 8 del vespre 



Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 16/01/2024


El Teatre de Blanes acollirà aquest dijous, 18 de gener, a les 8 del vespre l’inici d’un nou periple cinematogràfic. Es tracta del Cicle de Cinema Gaudí a Blanes, la setena temporada que tindrà lloc al municipi on comença la Costa Brava, caracteritzada per l’èxit amb què compta aquí l’experiència que suma esforços del Departament de Cultura de l’Ajuntament de Blanes i l’Acadèmia del Cinema Català.

L’arrencada de la nova temporada del Cicle Gaudí es farà amb tot un èxit als cinemes: ‘Creatura’, dirigida i interpretada per Elena Martín, una pel·lícula que arriba a Blanes amb moltes possibilitats de seguir acaparant guardons. D’una banda, compta amb 15 nominacions per a la XVI edició dels Premis Gaudí que se celebraran el proper 4 de febrer al Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB).

Tot això, després que el segon film rodat per la directora i actriu Elena Martín va guanyar el Premi a Millor Pel·lícula Europea de l’any a la Quinzena dels Cineastes del Festival de Cannes. És una de les seccions més prestigioses del festival francès que premia les veus més interessants del panorama internacional. Amb aquest guardó, doncs, ha fet història i s’ha convertit en la primera catalana en endur-se aquest distingit reconeixement.

A banda dels Premis Gaudí, ‘Creatura’ també opta a 4 Premis Goya: Millor Direcció, Millor Actriu Revelació (Clàudia Malagelada), Millor Actriu de Repartiment (Clara Segura) i Millor Actor de Repartiment (Àlex Brendemühl). La pel·lícula és una agosarada aproximació al desig i la sexualitat femenina que explora els traumes que solen acompanyar-la.

El film ‘Creatura’ es projectarà al Teatre de Blanes el dijous 18 de gener a les 8 del vespre. Venda entrades anticipades: Presencialment de dimarts a divendres de 10 a 12’30 h a Casa Saladrigas (només admet pagament amb targeta), així com a la Taquilla del Teatre el mateix dijous a partir de les 19 h. Entrades online:

https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/669-creatura.html 



Comentaris