Estudiants nostrats contacte directe i plausible amb la realitat

Alumnes de 3er d’ESO participen en un projecte de conservació i millora de la biodiversitat amb el suport de l’Ajuntament de Blanes

Estudiants de l’Institut Serrallarga, coordinats per l’entitat ambiental XATRAC, han actuat aquesta setmana al Parc de la Mina Cristal·lina


Imatge facilitada per la institució

Opinió DdB: El servei de comunicació (i propaganda pitos y flautas) de l'Ajuntament ens ven no sé que de la biodiversitat, però al regidor se li escapa que inclou tasques de conservació del mobiliari urbà, netejar el rètol principal del Parc, netejar bancs, refer baranes... La pròpia fotografia que ens faciliten és clara, els nois a pic i pala i sense cobrar ni cinc. Això és treball esclau i el defensor del menor ni está ni se le espera


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 16/03/2024


Blanes ha acollit aquesta setmana una experiència educativa d’aquelles que són més enriquidores, perquè transcorren fora de les quatre parets de les aules i permeten als i les estudiants poder fer un contacte més directe i plausible amb diverses realitats. Es tracta d’un Projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) que s’ha fet amb alumnes de l’Institut Sa Palomera de Blanes organitzat per l’entitat ambiental XATRAC amb el suport i col·laboració del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes.

Els i les alumnes que estan cursant els estudis de 3er d’ESO a l’Institut Sa Palomera han realitzat diverses feines de conservació i millora de la biodiversitat durant dos dies. El lloc triat ha estat un dels pulmons verds de què disposa la ciutat on comença la Costa Brava en ple nucli urbà: el Parc de la Mina Cristal·lina, molt apreciat per veïns propers i llunyans del barri d’El Control-Horta de la Perla.


Conservació i millora de la biodiversitat al Parc de la Mina Cristal·lina

El Parc de la Mina Cristal·lina va acollir l’experiència amb feines com ara la catalogació d’espècies, col·locació de caixes niu, neteja i arranjament de diversos elements que formen part d’aquest recinte obert. Han estat tasques menors de sostenibilitat i conservació, però molt ben valorades tant pel que fa al professorat com l’entitat ambiental i el consistori blanenc.

En aquest darrer sentit, el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Parcs i Jardins, Jaume Frigola es va acostar a la Mina Cristal·lina per comprovar in situ l’avanç dels treballs protagonitzats pels alumnes. L’endemà de la visita, els i les alumnes acompanyats dels monitors de XATRAC van completar la tasca de camp i a les aules de l’institut visitant l’Ajuntament de Blanes per participar en la presentació del projecte que es va acollir a la Sala de Plens Maria Dolors Oms, comptant amb l’assistència del tinent d’alcalde de Medi Ambient, Parcs i Jardins.

Durant l’acte, Jaume Frigola va agrair tant a l’entitat organitzadora com als i les alumnes que han participat al projecte, destacant la idoneïtat del seu contingut, així com els objectius aconseguits: “Des de l’Ajuntament de Blanes valorem molt positivament iniciatives com aquestes. No tan sols per la contribució que fan al municipi amb el seu esforç, sinó també perquè és important que es conscienciïn sobre aquests aspectes mediambientals. Al cap i a la fi, són els futurs conciutadans del nostre municipi”.

El tinent d’alcalde també ha lloat la iniciativa, perquè ha inclòs altres aspectes, més enllà de la neteja: “He trobat molt important que també hagin inclòs tasques de conservació del mobiliari urbà amb el suport dels Serveis Municipals, com ara netejar el rètol principal del Parc de la Mina Cristal·lina, així com netejar bancs, refer baranes. L’objectiu no és que supleixin tasques de professionals, sinó que el què trobo més encoratjador és que fan una contribució a la societat molt valuosa”.

L’entitat mediambiental XATRAC està previst que continuï col·laborant durant els propers mesos amb el Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes amb nous projectes de similars característiques. Un d’ells serà un altre institut d’ensenyament secundari de Blanes que contribuirà a fer una neteja de bosc i zones verdes del municipi.



Comentaris