Avui Martí Delgado i David Quintana in concert

XXXII CICLE DE CONCERTS “MÚSICA A l’ESPERANÇA

DIVENDRES, 10 DE MAIG

MARTÍ DELGADO, violí

DAVID QUINTANA, piano


Imatge facilitada per l'organització 


Comunicació MÚSICA A L'ESPERANÇA

Rebuda 07/05/2024


Martí Delgado (Blanes, 2002) va començar a tocar el piano ja de petit amb el seu pare i el violí a l'Escola de Música Col·legi Santa Maria de Blanes. Va cursar el grau professional de música al Conservatori de Badalona i, més tard, feu Composició a l'Esmuc durant dos anys amb Bernat Vivancos. Actualment hi està estudiant violí. També ha escrit i arranjat música per a diverses formacions, incloent-hi la cobla, en la que destaca la seva sardana Nord Enllà (2022), premiada al concurs Mirant al Cel de Sabadell.


David Quintana (Bagà, 1999) va entrar al món de la música de ben petit a través dels seus avis. El que inicialment era només un passatemps, amb els anys va esdevenir una vocació que el va portar a cursar els estudis superiors de piano a l'ESMUC. Actualment està estudiant composició a la Reial Acadèmia de Música d'Aarhus, a Dinamarca. Durant els darrers anys, les seves composicions han estat premiades a diverses competicions d'àmbit internacional.


En David i en Martí es van conèixer a l'ESMUC i, des de llavors, mantenen una amistat musical trobant-se de tant en tant per fer música junts. El fruit d’aquestes trobades és aquest duet, que feu el seu primer concert l'any passat a Sant Llorenç prop Bagà. Una de les característiques d'aquest conjunt és que els dos, a part de la interpretació, es mouen pel terreny de la composició i la improvisació. Això fa que interpretació, composició i improvisació conflueixin en els seus programes.



PROGRAMA

- Sonata per a violí núm. 26 en si bemol major, K. 378/317d 

 Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

  • Allegro moderato 
  • Andante sostenuto e cantabile
  • Allegro (rondó)


- Sonata núm. 2 en re major Op. 94a 

 Sergei Prokofiev (1891-1953)

  • Moderato
  • Presto - Poco piu mosso del - Tempo I
  • Andante
  • Allegro con brio - Poco meno mosso - Tempo I - Poco meno mosso - Allegro con brio


- Improvisació sobre una melodia popular


- Llambreigs de maig 

 David Quintana (n.1999)


- Homenatge a Beulas 

 Martí Delgado (n.2002)


https://youtu.be/l9t6xphPd-M?si=Ip0hih92ZcMOlf7u



Comentaris