Fear of missing out a LA i joy of missing out a Blanes

Comença a Blanes la 32a edició de Música a l’Esperança


Imatge facilitada per l'organització


Comunicació MÚSICA A L'ESPERANÇA

Rebuda 26/04/2024


Joan Mas, empresari de sales com La Boîte, Jamboree, Tarantos, Moog... diu: “Als Estats Units els clubs tenen problemes per trobar bons músics, en canvi aquí els tenim però els manca públic, i el públic es genera creant oferta, sense oferta no hi ha públic”.

Segons dades de la Generalitat el curs 2018-19 a Catalunya hi havia matriculats 64.888 alumnes de grau elemental de música repartits entre 243 centres (a La Selva 4 - i l’escola de Blanes ni hi consta!-). A Barcelona hi ha quatre escoles superiors de música (Taller de Músics, ESMUC, el Conservatori del Liceu i el Conservatori Municipal de Música de Barcelona). Molts músics ben preparats doncs! Però on poden mostrar el seu art? “Sense oferta no hi ha públic”, però on es pot fer l’oferta? Quina xarxa de sales ofereix el país?

Tenim un gran nombre de festivals, moltes vegades plens de noms que arrosseguen molt de públic, però les sales petites haurien de ser on els músics joves poguessin engegar les seves carreres i aquestes sales són la gran mancança. Com deia Jordi Bianciotto a El Periódico, ara que està de moda el FOMO (fear of missing out), traduït “por de perdre-s’ho”, referit als “grans concerts”, cal fomentar el JOMO (joy of missing out), o sigui l’alegria de perdre’s allò massificat i “imprescindible” i apostar per allò que molts es perdran però podem gaudir, amb tranquil·litat, proximitat i qualitat.

I aquí Música a l’Esperança hi té el seu paper: Des de 1991 haurem presentat 136 concerts, amb la participació de 453 músics de 33 països diferents i de 13 províncies espanyoles.

Per arribar a aquestes xifres enguany tindrem quatre concerts ben diferents, com és habitual. Primer un jove artista “de casa”, en Martí Delgado, al violí, acompanyat d’un altre jove pianista, David Quintana. El segon concert, en col·laboració amb el Blanes Costa Brava International Film Festival, un reputat grup (Jordi Sans feat. Joni Witzi Trio) ens portarà temes de bandes sonores de pel·lícules de gènere negre en clau de jazz. Serà després el torn de Filferro, especialistes en adaptar al català gran èxits de la música pop-rock internacional. I tancant el mes, un espectacle intimista de música i poesia d’alt virtuosisme amb tres guitarres (Trio Desconcierto) i una veu (Adriana Aranda).

Així que, com dèiem anys enrere, ja vas reservant les nits dels divendres de maig? La calidesa de la capella de L’Esperança t’espera.



Comentaris