Runners dels 22 km amb un pernil a collibè fins a Blanes

Pere López i Alfonsina Peppa guanyen la 10a Trail Selva Marítima 2023 de 22 km Tossa-Blanes

Per la seva banda, Emilio Monge i Judith Borrella s’han imposat en la modalitat d’11 km de Lloret-Blanes. Han participat un total de 550 corredors, 50 més que l’any passat


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 06/05/2024


Blanes, la ciutat on comença la Costa Brava, ha acollit aquest cap de setmana l’arribada d’una prova esportiva plenament consolidada. Es tracta de la Trail Selva Marítima, que aquest 2024 ha arribat ja a la seva desena edició amb molt bon estat de salut. Organitzada pel Grup Fondistes Blanes amb el suport de l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament de Blanes i la Policia Local de Blanes, comptant a més a més amb la col·laboració dels altres dos ajuntaments per on transcorre la prova: Lloret i Tossa.

Enguany ha estat el segon consecutiu en què la Trail Selva Marítima s’ha celebrat desdoblada. És a dir: hi ha hagut dues sortides a les respectives poblacions de Tossa de Mar i Lloret de Mar per a les dues modalitats de recorregut: 11 km des de Lloret i 22 km des de Tossa de Mar. D’aquesta manera, des de l’any passat es pot triar el tram més llarg, que uneix Tossa de Mar amb Blanes, de 22 Km, o bé apuntar-se a un altre de més assequible: de Lloret a Blanes, d’11 km.

Per això, ahir al matí enlloc d’un tret de sortida, n’hi van haver dos de simultanis a la mateixa hora, les 9 del matí, tant des de Tossa de Mar com des de Lloret de Mar, amb un mateix objectiu d’arribada: Blanes. En total, sumant les dues modalitats, s’han inscrit a la X Trail Selva Marítima 550 corredors i corredores, 50 més dels què va haver-hi al 2023: 300 a la distància llarga de 22 km, i els altres 250 runners a la nova modalitat d’11 km.


Pere López i Alfonsina Peppa guanyen la X Trail Selva Marítima de 22 km

En la categoria d’homes, la X Trail Selva Marítima en la modalitat clàssica dels 22 km de distància l’ha guanyat Pere López Castillo, del Team Seguartic-Occident, amb un temps de 2’04’41 hores. El segon lloc l’ha ocupat Joan Dieste Pastor, del CA Lloret La Selva, que va invertir 2’14’40 hores; i la tercera plaça Oriol Gutes López, de la Unió Ecursionista Matadepera, qui va fer el recorregut en 2’15’27 hores.

Per la seva banda, en dones la més ràpida ha estat Alfonsina Peppa amb un temps de 2’37’07 hores. Rere seu s’ha situat Marina Camps Sureda, qui va fer els 22 km en 2’49’43 hores, i finalment la tercera plaça en dones l’ha guanyat Mari Pérez Aparici, del Safir Team, que va invertir 2’50’45 hores en la cursa.


Emilio Monge i Judith Borrell encapçalen la cursa d’11 km

Respecte l’altra modalitat de la Trail Selva Marítima dels 11 km de distància entre Lloret de Mar i Blanes, el podi en homes l’ha encapçalat Emilio Monge, que l’any passat va quedar situat en segona posició, i que enguany ha invertit 51’53 minuts en fer el recorregut. En Segona posició s’ha situat el blanenc Pere Boadas Bombau, del CA Lloret La Selva, amb idèntic temps que el primer classificat. La tercera plaça l’ha guanyat Omar Elaid, del Grup Fondistes Blanes, amb un temps de 52’13 minuts.

El podi en dones dels 11 km l’ha encapçalat en primera posició Judith Borrella Callejas, de la Uni´Atlètica Rubí, amb un temps de 1’06’46 hores. La segona plaça ha estat per a Laura Carreras Mitja, qui va invertir 1’08’35 hores per cobrir la distància entre Lloret i Blanes; i la tercera posició per a Mireia Serra Padullers, del Centre Excursionista de Súria, amb un temps de 1’11’00 hores.

L’entrega de premis a les tres primeres corredores i corredors classificats en totes dues modalitats de 22 km i 11 km la van encapçalar ahir al migdia la regidora d’Esports, Mònica Rabassa, acompanyada del president del Grup Fondistes Blanes, Joan Muñoz, així com de Jennifer Garcia, membre de la junta de l’entitat esportiva organitzadora de l’esdeveniment. L’acte es va fer ben bé al costat del recinte d’arribada dels corredors i corredores, on van poder anar recuperant forces conforme arribaven al Passeig de Mar.

A la seva disposició hi havia un complert assortiment d’entrepans, begudes i altres complements com ara fruita i fruits secs, després que al llarg del recorregut entre Tossa i Blanes hi havia situats diversos punts d’avituallaments líquids i sòlids. A banda de les fantàstiques vistes de la Costa Brava en el seu estat més pur, els corredors i corredores van poder gaudir de l’acompanyament constant de la mar, ja que el recorregut transcorre, majoritàriament, pels camins de ronda.

Durant tot el cap de setmana el Passeig de Mar va viure intensament la X Trail Selva Marítima. Dissabte a la tarda amb inscripcions i lliurament de dorsals, i diumenge des de primera hora amb els preparatius per acollir els 550 corredors i corredores que havien d’arribar. Enguany també s’ha complert amb la tradició que els i les runners dels 22 km podien afegir un regal extra al seu pas per Lloret: recollir un pernil que havien de dur a collibè fins a Blanes, tant en homes com en dones. Un repte que, com no podia ser d’una altra manera, va ser acceptat de nou.



Comentaris