Blanes engega la campanya ‘El peix no mossega’, que promou el seu consum
Impulsat per l’Ajuntament de Blanes i la col·laboració de la Confraria de Pescadors, està inclosa dins les accions vinculades al GALP 2024
Imatge Universal Studios Florida |
Opinió de DdB: El peix sí que mossega i si no mireu la peli TIBURÓN
Nota de premsa AJUNTAMENT
Rebuda 08/08/2024
Aquest mes d’agost el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració de la Confraria de Pescadors, ha engegat una campanya que té per objectiu promoure el consum del peix de la llotja d’aquest municipi. A la convocatòria dels ajuts GALP 2024 el consistori blanenc va presentar el projecte de nova creació que dona nom a la campanya: ‘El peix no mossega’.
D’aquesta manera, s’ha donat continuïtat a la promoció del consum de productes de proximitat vinculats al sector primari -en aquest cas, el peix que distribueix la llotja de la Confraria de Pescadors de Blanes-, seguint les línies estratègiques de les convocatòries GALP anteriors, sota la marca ‘Blanes Arran de Mar’. Es pretén reforçar el relat i el posicionament de la marca del municipi, del producte local i del sector pesquer de la localitat.
Tanmateix, vol millorar el coneixement i reconeixement del peix de llotja al mercat local, així com la singularitat del territori valorant els recursos endògens, la tradició pesquera i el patrimoni cultural marítim pesquer de la ciutat on comença la Costa Brava. La campanya publicitària ‘El peix no mossega’ contempla dues accions principals amb l’objectiu comú de promocionar el consum de peix de la llotja blanenca.
Campanya ‘El peix no mossega’
Per un costat, s’ha creat la pàgina web www.elpeixnomossega.cat, i per l’altre s’ha editat un espot publicitari. El web és un espai que dona accés a totes les iniciatives municipals vinculades als projecte GALP desenvolupades i executades per l’Ajuntament de Blanes des de l’any 2022 per difondre les actuacions i iniciatives relacionades amb el sector primari pesquer blanenc, incloent-hi les col·laboracions amb el teixit productiu, comercial, d’hostaleria, restauració i turisme.
L’espai web compta amb diversos apartats sobre el peix de la llotja: Menja, Coneix, Compra, Cuina i Forma’t. En cada apartat s’hi inclouen videocàpsules explicatives a càrrec de diferents testimonis professionals, com per exemple les peixateries de Blanes i la nutricionista del CAP2 de l’Institut Català de la Salut. També hi ha les aportacions no professionals de blanencs i blanenques.
En aquest apartat hi podem trobar des de consells pràctics perquè el peix no s’enganxi a la paella quan es cuina fins a com congelar-lo de la manera adequada perquè no perdi els nutrients, passant per la millor manera de reconèixer un peix fresc, o bé quins nutrients i propietat tenen, quines són les varietats de peix preferits pels seus consumidors... També hi ha altres interessants aportacions que contribueixen a conèixer millor aquest producte.
Un altre mitjà per fer difusió de la campanya són uns cartells que es facilitaran durant aquests dies a les peixateries de Blanes, començant per Es Portal, on només es venen productes de la llotja del port blanenc, i continuant per la resta d’establiments especialitzats. Els cartells incideixen principalment en tres dels fruits de la mar: la gamba, la sardina i el seitó.
Spot Promocional a OCINE Blanes
Pel que fa a l’spot publicitari, el protagonitzen precisament diverses persones de Blanes que compren peix de la llotja blanenca. El vídeo s’ha rodat íntegrament a la ciutat, i s’enceta amb una dada prou interessant: a Blanes arriben cada any unes 1.500 tones de peix de més de 100 espècies diferents. Finalment, acaba amb una recomanació força especial, la d’un pescador de Blanes que ho deixa molt clar: tant de manera gestual com amb una paraula: ‘boníssim !!’.
L’espot s’està projectant a les sales OCINE de Blanes, i a mitjans d’aquest mes d’agost s’afegirà a la campanya una falca a través de Ràdio Marina. El nou projecte ‘El peix no mossega’ està cofinançat pel Fons Europeu Marítim de Pesca i d’Aqüicultura (FEMPA) amb el suport de la Unió Europea, la Generalitat de Catalunya, i a participació del GALP Costa Brava Sud-Maresme.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada