Salmerón de Blanes al Parlament de Catalunya

En Comú Podem, encapçalada per Rosa Lluch a les Comarques Gironines, "l'única opció real per fer possible el canvi a Catalunya".  

El Consell Nacional de Catalunya en Comú i el Consell Ciutadà Autonòmic de Podem Catalunya, reunits ahir vespre per via telemàtica, ratifiquen respectivament la confluència per anar conjuntament a les pròximes eleccions del Parlament de Catalunya, sota les sigles En Comú Podem  



Imatge facilitada per l'organització  


Nota de premsa de BLANES EN COMÚ PODEM  

Rebuda el 29/12/2020  

La reedició de l'acord entre Catalunya en Comú i Podem per a les eleccions previstes pel 14 de febrer, pretén situar a l'espai com l'única eina capaç d'obrir una etapa de canvi a Catalunya després d'una dècada de retallades i paràlisi. El primer objectiu serà fer front a la crisi sanitària que vivim situant la sanitat pública al centre i apostant per un sistema públic de qualitat, blindant la sanitat pública i posar en marxa un Pacte Nacional per la Salut. Donar resposta a la crisi econòmica, al patiment de les classes mitjanes i la gent treballadora, apostar per la transició ecològica justa i la protecció del teixit industrial serà el següent objectiu d'En Comú Podem; així com resoldre el conflicte entre Catalunya i Espanya des del diàleg i l'acord.

La candidatura liderada per Jéssica Albiach, número u per la demarcació de Barcelona, anirà acompanyada per Rosa Lluch, a Girona, Jaume Moya a Lleida i Jordi Jordan per Tarragona. També l'acompanyaran per Barcelona noves incorporacions com Joan Carles Gallego, economista i exsecretari general de CCOO a Catalunya, i l'activista feminista i antiracista Jéssica González. També repetirà el portaveu de Podem Catalunya, Lucas Ferro. La llista està formada per un 25% de menors de 30 anys i compta amb una gran representació de professionals i activistes en defensa de la sanitat pública així com activistes LGTBI. També és una llista netament municipalista amb representació de tots els àmbits territorials.

En la seva intervenció al Consell Nacional dels Comuns, Rosa Lluch va agrair la confiança dipositada en ella per part de la Jèssica Albiach i l'organització per encapçalar la llista d'En Comú Podem a les Comarques Gironines. Lluch va destacar la gran presència de gent jove a la candidatura (Confluència Jove) i va remarcar el seu compromís amb el país per fer aquest pas. "Treballarem implicant-nos, només nosaltres podem fer que hi hagi canvis importants a Catalunya i segur que obtindrem bons resultats el 14-F. I no vull anar sola al Parlament sinó amb en Joan Salmerón de Blanes (el número 2 de la candidatura ECP CCGG)", va assegurar la candidata.

La candidatura d'En Comú Podem s'erigeix en l'única opció netament d'esquerres, feminista i ecologista i que defensa el blindatge dels serveis públics. Així mateix, és l'única força capaç de generar noves majories alternatives que portin a un nou canvi a Catalunya, com ja ha fet l'espai des del Govern central i en l'àmbit municipal, per exemple a la capital del país, a l'Ajuntament de Barcelona.

L'únic vot segur per tal de garantir un canvi de govern a Catalunya i deixar enrere la dècada perduda així com el Govern de les baralles, la paràlisi i el desgovern, és la llista encapçalada per Jéssica Albiach a Barcelona i Rosa Lluch a Comarques Gironines.


Llista i perfils dels 4 primers

1) Rosa Lluch Bramon: 51 anys, nascuda a Barcelona, destaca que és de "família del Pla de l'Estany de tota la vida", comarca amb la qual té molta vinculació, així com amb La Garrotxa i l'Alt i el Baix Empordà. 

Professora del Departament d'Història i Arqueologia de la Universitat de Barcelona i doctora en Història per la Universitat de Girona, on també ha estat professora, especialitzada en història medieval. Experta en Història Medieval i en concret en el conflicte de remença a les Comarques Gironines en els segles XIV i XV. Actualment prepara una exposició sobre els remences a la Garrotxa i La Selva.

És filla de l'exministre socialista Ernest Lluch, pare de la reforma sanitària a Espanya, assassinat per ETA ara fa vint anys. El seu compromís civil en el camp de la resolució de conflictes i la defensa dels Drets Humans ve de lluny. Va col·laborar en el procés de pau a Euskadi. Va contactar amb el món dels Comuns en la jornada 'Construint la Pau', organitzada per l'Ajuntament de Barcelona el 2018 on va defensar la necessitat d'una política penitenciària orientada a la reconciliació i a la reinserció.

Va tancar la llista d'En Comú Podem al Congrés l'abril de 2018 i va encapçalar la llista de la coalició al Senat per Barcelona a les passades eleccions generals del novembre de 2019. Membre de l'Executiva i el Consell Nacional de Catalunya En Comú.

Lluch assegura que "sempre he estat convençuda de la necessitat de la col·laboració i entesa entre les forces d'esquerres, sobre la base dels valors de la justícia social i dels drets humans, del feminisme i de la justícia ambiental". Fa un pas endavant liderant la candidatura de Girona amb la idea de "contribuir a dibuixar una majoria de progrés a Catalunya que defensi els serveis públics i superi les polítiques d'austeritat i retallades que han caracteritzat la resposta a la crisi econòmica, així com de comprometre'm a afavorir el diàleg i la superació de la crisi territorial". La candidata creu en "una reforma que concreti el caràcter plurinacional de l'estat i l'aprofundiment de l'autogovern que inequívocament ha de ser votada per la ciutadania".


2) Joan Salmerón Crosas: 62 anys, de Blanes (La Selva). 

Prejubilat de Banca, sector on ha estat sindicalista de CCOO durant 30 anys. Va ser regidor a l'Ajuntament de Blanes durant 20 anys i 8 anys conseller comarcal de La Selva. Promotor dels equips femenins de futbol blanencs durant 13 temporades i dels equips de bàsquet durant 5 temporades. De l'executiva local de Blanes en Comú i de l'executiva de Catalunya en Comú de Comarques Gironines.


3) José María Martínez Jurado: Nascut a Palafrugell fa 44 anys. 

Pare de família nombrosa. Treballa com electromecànic a l'àrea d'automatització de la fàbrica de Nestlé a Girona. Membre del Consell Ciutadà de Podem Catalunya i portaveu municipal del Cercle de Podem Girona. Delegat de CCOO i membre del Comitè d'Empresa a Nestlé Girona. Actualment estudia un grau de Relacions Laborals i Ocupació a la UOC.


4) Maria Monje Romaní: 30 anys. Gironina de cor, palamosina de naixement.

Graduada en Ciències Polítiques i de l'Administració. Responsable de Joventut de la Vegueria de Girona dels Comuns, responsable de Feminismes de Girona En Comú, coordinadora de la Confluència Jove de CCGG. "Vull formar part d'aquest projecte perquè considero que Catalunya té molt a millorar en temes feministes i som les dones les que hem de propiciar aquest canvi. Ja és hora que CCGG recuperi el seu escó al Parlament i tinguem una persona que defensi els nostres interessos i protegeixi la nostra terra".



Comentaris