Avui Blanes votarà en 16 Col·legis Electorals

DARRERA HORA  

Resultats  

Un cop escrutats el 100% dels vots emesos a la població de Blanes, pocs minuts després de 2/4 d’11 de la int, s’ha pogut saber el resultat definitiu de les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021. A Blanes les tres forces polítiques que han obtingut un major nombre de vots són el PSC, ERC i JxC, amb 3.500, 2.670 i 2.243 vots respectivament

Darrera d’ells, en les successives posicions que els segueixen, s’alineen VOX, En Comú Podem, C’s, CUP, PP i PDeCAT amb 1.171, 1.153, 806, 583, 349 i 253 vots respectivament. La resta de forces polítiques que es presentaven a les eleccions en la demarcació gironina s’han quedat per sota dels 100 vots.

Pel que fa a la participació, ha davallat considerablement en relació a les Eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre de 2017. Aquest diumenge la participació ha estat del 47’94%, un 30’7% respecte la que hi va haver al 2017, que va ser del 78’64%. En relació als vots nuls i en blanc, hi ha hagut un augment de tots dos: aquest 2021 s’han registrat 257 vots nuls i 120 vots en blanc, i fa poc més de tres anys van ser 167 i 92, respectivament. (AJUNTAMENT DE BLANES 14/2/2021)
6 d’ells s’han canviat en relació al 2019  

Les noves seus són:  

  • la nau dels Serveis Municipals  
  • l’antiga Escola Carles Faust  
  • la Cafeteria Teatre  
  • el Restaurant Montferrant  
  • l’antiga Escola Safa  
  • la Biblioteca  


Antiga Escola Carles Faust. Imatge AJUNTAMENT DE BLANES  


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  
Rebuda el 7/2/2021  

Tot just d’aquí a una setmana, quan tinguin lloc les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021, els blanencs i blanenques aniran a exercir el seu dret a vot en un total de 16 Col·legis Electoral, el mateix nombre que en els anteriors comicis del 2019. Ara bé, en relació a aquella comtessa electoral, s’han hagut de substituir 6 d’aquests locals amb l’objectiu d’evitar aglomeracions i reduir el risc de COVID.

Dels 16 Col·legis Electorals, n’hi haurà 6 que s’han canviat en relació al 2019: la Nau dels Serveis Municipals –també conegudes com ‘Brigades Municipals’-; l’antiga Escola Carles Faust; la Cafeteria del Teatre, que va tancar l’activitat al desembre; el Restaurant Montferrant; l’antiga Escola Safa on actualment hi ha les dependències de Promoció de la Ciutat; i la Biblioteca Comarcal, que des de fa uns quants anys havia deixat de ser seu electoral.


Equip multidisciplinar

Des de finals de l’any passat un equip pluridisciplinar de l’Ajuntament de Blanes s’està encarregant de tenir controlats tots els detalls que cal tenir en compte de cara a les Eleccions al Parlament de Catalunya 2021. Està format per tècnics i regidors de diferents àrees de govern, que treballen per adequar l’organització logística i administrativa a les mesures COVID que cal complir.

Per dur a terme aquesta feina es compta amb un protocol específic on es recullen tota una sèrie de recomanacions, així com la normativa per adaptar els col·legis electorals i pel procediment de vot. L’equip pluridisciplinari va analitzar cadascuna de les 16 seus electorals que hi havia hagut a Blanes als comicis del 2019 per comprovar que s’adaptaven a les mesures COVID que caldrà tenir en compte abans, durant i després que tingui lloc la jornada electoral del 14 de febrer, d’aquí a una setmana.

Respecte les seus electorals, un dels primers requisits és que cal evitar en la mesura del possible els centres educatius, així com aquells locals que –per les seves característiques- no permetin mantenir les distàncies de seguretat i fer els circuits d’entrada i sortida necessaris. Una altra qüestió és que la ubicació dels locals ha de permetre que es puguin fer cues al carrer, així com garantir la ventilació constant i adequada a l’afluència de votants prevista.


Consultar Cens i Col·legis

Les sis noves seus substitueixen tres centres educatius així com sengles locals socials i un Centre Cultural. La majoria dels nous Col·legis Electorals corresponen a dependències municipals, algunes de les quals ja s’havien fet servir fa uns anys per aquesta mateixa funció, però en canvi d’altres serà la primera vegada que ho faran i són força insòlits, com per exemple la Nau de les Brigades Municipals, o bé l’antiga Cafeteria i el Restaurant Montferrant.

La targeta censal que arriba a casa ja indica la mesa electoral que toca, però també es pot consultar a través del web de l’Ajuntament de Blanes: https://www.blanes.cat/electors.nsf/consulta?openform També està previst que diumenge als locals que han deixat de ser Col·legis Electorals s’hi pengi la informació relativa al lloc on cal que s’hi adrecin els i les votants.


Col·legis Electorals

Habitual

Seu que substitueix

Antiga Escola Carles Faust  (nou)

Local Social La Pedrera

Biblioteca Comarcal  (nou)

Centre Cultural Els Padrets

Cafeteria del Teatre  (nou)

Col·legi Santa Maria, Local Raval

Nau Brigades Municipals  (nou)

Institut S’Agulla

Restaurant Montferrant  (nou)

Local Social Ardaleños

Promoció de la Ciutat
(Antiga Escola SAFA)  (nou)

Escola Quatre Vents

Local Social Valldolig

SI

Casa de la Cultura

SI

Local Social Mas Enlaire

SI

Sala Exposicions Ma Luisa García-Tornel

SI

Casa Saladrigas

SI

Teatre d’Els Pins

SI

Escola Napoleó Soliva

SI

Escola Mossèn Joan Batlle

SI

També incorpora votants Local Social Mas Florit

Local Social Mas Cremat

SI

Local Social Mas Borinot

SIComentaris