Avui Ple de l'Ajuntament febrer 2021

L’Ajuntament de Blanes debatrà una moció per demanar l’indult del raper Pablo Hasél al ple de dijous  

També es debatrà una proposta d’acord amb motiu del Dia Internacional de les Dones que promou la igualtat en tots els àmbits  


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el 24/2/2021  

El ple ordinari corresponent al mes de febrer que tindrà lloc aquest proper dijous dia 25 inclou dos temes destacats a l’ordre del dia, que corresponen a sengles mocions presentades de manera conjunta per Blanes En Comú Podem, Esquerra Republicana de Blanes, i Junts per Blanes. La primera que es tractarà demana l’indult del raper Pablo Hasél, que va ser empresonar fa més d’una setmana pel contingut d’una cançó.

La proposta d’acord inclou set punts, el primer dels quals denuncia les sentències polítiques dels tribunals espanyols que posen en entredit les garanties del sistema judicial i la separació de poders que ha de garantir la democràcia. També s’insta al Consell de Ministres que tramiti l’indult per Hasél i per a qualsevol altre artista condemnat per delictes similars.

La moció reitera el compromís del món local amb la llibertat d’opinió i expressió, així com en la defensa dels drets fonamentals; i manifesta el rebuig a qualsevol expressió de violència emparada en les legítimes protestes en defensa de la llibertat d’expressió. D’igual manera, promou una modificació del Codi Penal per despenalitzar aquest tipus de delictes i que es protegeixi la llibertat d’expressió enlloc de sancionar-la.


Dia Internacional de la Dona

L’altra proposta d’acord es presenta amb motiu del 8 de Març, el Dia Internacional de la Dona, que enguany se celebra sota el lema ‘Dones Líders: per un futur igualitari’. La resolució que es portarà a debat del ple inclou nou punts d’acord, entre ells el compromís de l’Ajuntament de Blanes de seguir treballant en l’efectivitat dels drets de les dones, adolescents i nenes amb procediments i mesures que promoguin la igualtat.

Altres tres punts de l’acord són prioritzar en el nomenclàtor de Blanes que hi hagi més noms de carrers i places protagonitzats per dones; promoure a les escoles i instituts la participació en activitats per a l’apoderament de les dones; i instar tots els grups municipals a dur a terme les propostes del Pla d’Igualtat de Blanes. Per últim, també es vol promoure la creació d’entitats de dones en l’àmbit local i reforçar els recursos del Servei de Polítiques d’Igualtat, entre d’altres.


Altres punts

Després que s’hagin debatut les dues mocions, el ple es tancarà amb l’habitual torn de Precs i Preguntes que hi ha en totes les sessions ordinàries. Abans, al principi de la sessió, es donarà compte de dos decrets. Un és per substituir el 10 de gener de 2021, dia festiu amb obertura comercial autoritzada, pel 31 d’octubre d’aquest any perquè les mesures COVID no van permetre aixecar persianes. L’altre decret té a veure amb la retribució dels treballadors i treballadores del consistori blanenc.

El ple municipal d’aquest proper dijous 25 de febrer se celebrarà de nou telemàticament a partir de les 7 de la tarda. Es podrà seguir íntegrament en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, el perfil de Youtube, per televisioblanes, i per Ràdio Blanes.



Comentaris