Reciclatge intensiu als barris de Sa Massaneda i S’Auguer

DARRERA HORA:  

Cada dijous s’instal·larà el Punt Informatiu a La Placeta del veïnat de Sa Massaneda, i els divendres a la Plaça Catalunya del barri de S’Auguer  

Aquest dijous s’ha reprès la Campanya ‘El nostre barri recicla’ que impulsa el Servei de Neteja i Residus del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes. Així ha estat després que la primera onada de la pandèmia del 2020 va suspendre la campanya quan tot just havia començat, el passat mes de març. Forma part del ‘Pla de Barris’, que engloba diverses accions als barris de Sa Massaneda i S’Auguer, al centre de la vila.  

(AJUNTAMENT DE BLANES 4/2/2021)  


Imatge facilitada per la institució  

Blanes farà una campanya de reciclatge intensiu aquest mes de febrer als barris de Sa Massaneda i S’Auguer

Amb el nom ‘El nostre barri recicla’, la campanya està inclosa al ‘Pla de Barris’ dels dos veïnats, i premiarà qui faci reciclatge


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el 2/2/2021  


Durant tot aquest mes de febrer El Servei de Neteja i Residus del Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Blanes reprendrà la Campanya ‘El nostra Barri Recicla’, que es va haver de suspendre el març de l’any passat, un cop s’havia iniciat, a conseqüència del confinament per la COVID-19. La campanya forma part del ‘Pla de Barris’, que engloba diverses accions als barris de Sa Massaneda i S’Auguer, al centre de la vila.

Durant les quatre setmanes d’aquest febrer, des de les 10 de matí fins 2/4 de 2 de la tarda, instal·laran un Punt Informatiu dos dies a la setmana, és a dir: un punt per cada barri. 

  • Els dijous s’allotjaran a ‘La Placeta’ de Sa Massaneda
  • Els divendres a la Plaça Catalunya de S’Auguer

Cada setmana es demana als veïns i veïnes dels que duguin una bossa de residus amb el tipus de material que s’indica.

És a dir: aquesta primera setmana de febrer, en què s’estaran el dijous dia 4 i divendres dia 5, tocarà portar envasos; la segona setmana, els dies 11 i 12 de febrer, fracció orgànica; la tercera setmana que correspon als dies 18 i 19 paper i cartró; i per últim la quarta setmana dels dies 25 i 26 residus especials, com per exemple bolígrafs, fragments de ceràmica, radiografies, etc.

Els darrers dies personal del Servei de Neteja i Residus de l’Ajuntament de Blanes ha estat distribuint tríptics i cartells informant d’aquesta campanya en diferents punts d’interès dels dos veïnats: Sa Massaneda i S’Auguer. També s’han enganxat cartells als dos espais on s’allotjarà el Punt d’Informació: La Placeta (Sa Massaneda) i Plaça Catalunya (S’Auguer).


Premis pels veïns  

L’objectiu és que els veïns i veïnes dels dos barris prenguin consciència de la necessitat de reciclar adequadament, premiant aquesta senzilla acció. Per aquest motiu, tothom que visqui als barris de Sa Massaneda i S’Auguer que participi en la campanya, rebrà un obsequi a canvi de dur al Punt Informatiu la bossa amb el material que toqui aquella setmana.

Només poden participar-hi les persones que visquin en algun dels dos barris, cosa la qual han d’acreditar amb el corresponent DNI on, lògicament, caldrà tenir actualitzada l’adreça en cas que faci poc que s’hi hagin traslladat a viure-hi. No cal inscripció prèvia, tan sols dirigir-se a qualsevol dels dos punts de trobada, indistintament si tot i viure a Sa Massaneda es va al lloc de S’Auguer i viceversa.

La quantitat mínima que es demana que es dugui per poder optar a l’obsequi que es doni cada setmana és d’una bossa del residu que toqui aquella setmana. Ara bé, cal tenir en compte que no s’admetran residus que contenguin materials barrejats, residus industrials en grans quantitats o provinents del procés productiu, materials explosius, residus radioactius i residus sanitaris.

En cas que hi hagi algun dubte respecte la correcta separació d’algun residu, s’ha posat a disposició de la ciutadania el telèfon de consulta 972 379 331, que correspon al Servei de Neteja i Residus. La campanya l’està duent a terme aquest departament de l’Ajuntament de Blanes amb el suport de la Generalitat de Catalunya, i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Projecte ‘Treball als Barris’.



Comentaris