Reactivació socioeconòmica Covid-19 a la comarca

El Consell Comarcal de la Selva està desenvolupant un pla  

Es tracta d’un instrument de planificació que ha de recollir les actuacions necessàries en l’àmbit socioeconòmic local, amb la finalitat de pal·liar les afectacions produïdes per la crisi sanitària  


Imatge facilitada per la institució  

Nota de premsa del CONSELL COMARCAL  

Rebuda el 3/3/2021  


El Consell Comarcal de la Selva està desenvolupant un Pla de reactivació socioeconòmica COVID-19 a la comarca de la Selva des de finals de l’any passat. Es tracta d’un instrument de planificació que ha de recollir les actuacions necessàries en l’àmbit socioeconòmic local, amb la finalitat de pal·liar les afectacions produïdes per la crisi sanitària de la pandèmia provocada per la Covid-19 a la Selva.

El pla ha de permetre, des de l'àmbit local i de manera concertada, identificar les actuacions necessàries i urgents per contenir l'impacte socioeconòmic a conseqüència de la situació generada per la Covid-19 i per millorar la situació d'ocupabilitat de les persones i la reactivació de les empreses en la seva activitat productiva. També ha de permetre identificar aquelles estratègies a mitjà termini que permetin disposar d’un model econòmic més resistent a situacions de crisi i en consonància amb les directrius en l’àmbit europeu.


Diagnosi 

La primera fase és l’elaboració d’una diagnosi sobre l’afectació real de la crisi a la comarca, en paral·lel a la prospecció de les necessitats i possibles accions a encarar de forma concertada amb els diferents agents.

En paral·lel, el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Eduard Colomé, ha mantingut diverses reunions amb representants de les principals entitats gironines del món empresarial i sindical: PIMEC, FOEG, Cambra de Comerç de Girona, CCOO i UGT, entre altres per tal de disposar de tota la informació necessària per establir la diagnosi més acurada possible de la comarca de la Selva.

En aquesta mateixa fase de diagnosi, l’ens selvatà realitzarà diverses trobades amb tots els ajuntaments de la comarca de la Selva per compartir la informació que ja hi hagi disponible i identificar les actuacions necessàries a partir de la informació de què disposem.

A partir d’aquest moment, un cop disposem de tota la informació necessària amb la diagnosi i prospecció s’iniciarà la segona fase. En aquesta segona fase l’objectiu serà determinar quin ha de ser el pla d’acció per assolir la reactivació econòmica a la comarca de la Selva.

El Consell Comarcal participa també en una taula tècnica, organitzada pel Servei de Promoció i Desenvolupament Econòmic Local de la Diputació de Girona, amb la resta de consells comarcals gironins per posar en comú l’evolució dels diferents plans i detectar possibles estratègies conjuntes.


Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, finançat pel Servicio Público de Empleo Estatal i cofinançat en un 50% per l’FSE.”


 

Comentaris