Cor de Blat, la cervesa solidària amb ASPRONIS

La cervesera malgratenca St Roch donarà 20 cèntims de cada ampolla venuda  


Imatge facilitada per l'organització

Nota de premsa de ASPRONIS  

Rebuda el dia 15/4/2021  


St Roch Cervesa llança al mercat la seva darrera cervesa artesana, amb el nom Cor de Blat i amb finalitat solidària: 20 cèntims de cada ampolla venuda aniran destinats com a donatiu a la tasca d’inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual de la Fundació ASPRONIS.

Cor de Blat és el ferm compromís de St Roch Cervesa amb l’entorn social més proper, per a una societat més justa i amb la clara intenció de donar visibilitat a les persones amb discapacitat intel·lectual. La iniciativa per part de St Roch Cervesa va arribar a la Fundació ASPRONIS amb les ganes i la il·lusió d’un projecte que dona projecció als col·lectius en risc d’exclusió que atén la Fundació, especialment al de persones amb discapacitat intel·lectual a l’Alt Maresme: 70 persones ateses en formació ocupacional i 110 en el seu Centre Especial de Treball (CET) ubicats a Malgrat de Mar.

Aquesta WeissBier respecta la tradició bavaresa i conté autèntica malta de blat (60%) provinent de la zona d’Stuttgart i també s’hi han utilitzat llúpols alemanys. Té 4,8 graus ben integrats, color groc tèrbol, aroma de plàtan madur, sensació cremosa i esponjosa en boca i un final sec i refrescant.


Cervesa inclusiva de principi a fi

Des de la seva concepció, Cor de Blat ha estat una cervesa integradora. La finalitat solidària va ser la idea inicial, però també ha estat inclusiva en el procés creatiu i d’elaboració: les persones del servei ocupacional han participat en l’elaboració de l’etiqueta, idea concebuda per l’estudi gràfic malgratenc Ex.Estudi que acompanya a la cervesera en els seus projectes, amb l’estampació d’espigues sobre paper, i també des del CET amb la feina del manipulat del pack col·leccionista, el qual conté cinc cerveses Cor de Blat, dues xapes, una etiqueta nova per als col·leccionistes, i el got exclusiu de St Roch.

El concepte creatiu de l’etiqueta ha buscat la inclusió i la visibilitat del col·lectiu d’ASPRONIS, així com el sentiment de pertinença al territori, a la Fundació i a la força del treball col·lectiu des del convenciment que “una espiga és una espiga, però entre tots fem un camp de blat”.

La tipografia de l’etiqueta també ha estat dissenyada per a l’ocasió, inspirada en les formes de les espigues del cereal. El color vermell ha estat l’escollit: transmet l’emoció i la sensibilitat del seu nom i connecta amb el color corporatiu de la Fundació ASPRONIS.

Cor de Blat és en essència una cervesa inclusiva ja que ha aconseguit el propòsit de ser una cervesa apta per a tothom, incloent-hi les persones celíaques. Tot i ser de blat en un 60%, pel seu procés d’elaboració, el resultat és una cervesa “Sense Gluten o Gluten Free” certificada.


Llavors malgratenques

St Roch Cervesa va néixer el juny de 2018 a Malgrat de Mar com a cervesera nòmada, és a dir, sense fàbrica pròpia. Actualment elabora cerveses d’estils diferents amb les quals ha obtingut diversos guardons de prestigi a nivell internacional: dues Medalles d’Or i una de Plata al CICA (Concurso Internacional de Cerveza Artesana) en les edicions 2019 i 2020; dues Medalles d’Or a Singapur aquest 2021, i la més recent, d’aquest passat dilluns, Medalla de Plata a la London Beer Competition del Regne Unit.

La Fundació ASPRONIS disposa de les seves oficines centrals, el Servei d’Inserció Laboral en empreses, el Servei Ocupacional d’Inserció i el Centre Especial de Treball al polígon Can Patalina de Malgrat de Mar. En conjunt, a la comarca de la Selva i al nord del Maresme, ASPRONIS atén més de 500 persones amb discapacitat intel·lectual i les seves famílies en serveis diürns, ocupacionals, residencials, laborals, etc.; 1300 infants cada any en atenció precoç a la primera infància (de 0 a 6 anys), i més de 200 persones més d’altres col·lectius en risc d’exclusió social en serveis domiciliaris, formatius i d’inserció laboral.



Comentaris