Ple de l'Ajuntament d'abril 2021 ahir

L’Ajuntament de Blanes celebra aquest dijous el Ple Ordinari del mes d’abril, amb 10 punts a l’ordre del dia  

S’hi inclou aplicar una bonificació del 50% amb caràcter retroactiu de l’1 de gener sobre la taxa d’ocupació de la via pública, així com quatre mocions presentades per grups polítics  


Imatge facilitada per la institució

Nota de premsa de l'AJUNTAMENT   

Rebuda el dia 28/4/2021  


Coincidint amb el darrer dijous d’aquest mes d’abril, l’Ajuntament de Blanes ha convocat la sessió ordinària del Ple Municipal. Un dels temes més destacats serà la modificació de l’Ordenança Municipal que regula les taxes per a la utilització privativa o d’aprofitament especial a la via pública i terrenys de domini públic amb finalitats lucratives.

Està en consonància amb les mesures aprovades amb anterioritat pel consistori blanenc per contribuir a la reactivació de l’activitat econòmica i turística de la ciutat, molt malmesa a conseqüència de les restriccions COVID. En aquest sentit, el punt de l’ordre del dia preveu que s’apliquia una bonificació del 50% sobre la taxa amb efectes retroactius a 1 de gener d’aquest any.


Quatre mocions  

A la segona part de la sessió plenària es debatran quatre mocions promogudes per sengles grups polítics. La primera l’ha presentat l’APB –Agrupació Participativa de Blanes-, per a l’adhesió a l’Aliança Educació 360-Educació a Temps Complet. Les dues següents són del grup municipal socialista. La primera d’elles és perquè es preservi l’activitat cultural durant el confinament comarcal.

Per la seva banda, la segona proposta d’acord socialista demana mesures de regularització pels treballadors i treballadores que estan en règim d’interinatge de llarga durada a l’Ajuntament de Blanes. La quarta i darrera moció l’han presentat de manera conjunta els dos grups a l’equip de govern, ERC i BECP, perquè es declari la disconformitat del consistori blanenc amb el ramal previst de la MAT Selva.

Altres punts que formen part de l’ordre del dia són l’aprovació de l’acta corresponent a l’anterior ple del mes de març; donar compte de sentències judicials i decrets d’Alcaldia, així com l’aplicació de l’increment salarial previst a la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat 2021 pel personal municipal. La sessió ordinària d’aquest dijous es tancarà, com és habitual, amb l’apartat de Precs i Preguntes.

El ple municipal del 29 d’abril se celebrarà de nou telemàticament a partir de les 7 de la tarda. Es podrà seguir íntegrament en directe per streaming a través:

del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes

el perfil de Youtube, per televisioblanes

per Ràdio Blanes.



Comentaris