Avui trio Febos al XXIX cicle "Música a l'Esperança"

Nina Muñoz, piano. 
Lucía Fernández, violí. 
Álvaro Berlanga, violoncel. 

Teatre de Blanes - 20:00 h - 10,00 €


Imatge facilitada per l'organització


Comunicat de Música a l'Esperança 

Rebuda el dia 25/05/2021 


Lucía Fernandez Castaño (violí) (Albacete, 1998). Comença els seus estudis de violí a l'edat de vuit anys al Conservatori "Tomás de Torrejón y Velasco" de la seva ciutat natal, amb Ana María López Pintor com a tutora, graduant-shi amb matrícula d'honor. Al 2016 comença els seus estudis superiors al Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha amb Santiago Juan, Paloma Pierzchala i Vlad Stanculeasa.

Actualment es troba finalitzant Bachelor a la Hochschule für Musik Freiburg (Alemanya) amb la professora Julia Schröder gràcies una beca Erasmus.

En la seva formació acadèmica destaquen els consells de Sergio Castro, Sergey Fatkulin, Anna Baget, Miguel Colom, Corrado Bolsi, Joaquín Torre i Lina Tur. En l’àmbit internacional ha rebut classes de Beverly Lunt (Rotterdams Philharmonisch), Casa Tampere (Sibelius Academy Finlàndia), Emily Körner (Hochschule für Musik Stuttgart) i Weigang Li (Shanghai Quartet). Ha estat admesa en el Beatik Altea Festival amb el professor Krzysztof Wegrzyn.

Ha participat en projectes amb diverses orquestres joves a nivell nacional, destacant el seu ingrés com a titular de la Jove Orquestra de la Comunitat de Madrid (JORCAM) per a les temporades 2017-19 i de la Jove Orquestra de Castilla-La Mancha, sent concertino en la trobada realitzada aquest mateix any. A través de la JORCAM ha col·laborat en el projecte "Side by side" amb la Royal Orchestra Concertgebouw d’Amsterdam, així com diversos concerts amb l’Orquesta y Coro de la Comunidad de Madrid (ORCAM).

L'any 2018 va ser escollida academista a l'Orquestra Ciutat de Granada, com ajudant de concertino amb el director Pablo Heras-Casado.

Al juny de l'any 2018 va ser premiada en el concurs de solistes del Conservatori Superior de música de Castilla-La Mancha per interpretar al costat de l'Orquestra Simfònica de l'CSMCLM el concert op. 64 de Felix Mendelssohn.

Des del 2018 forma part del Loxia Quartet, guardonat amb el 2n premi en el concurs 'Joventuts Musicals d'Àvila'.

I des de 2020 és membre de la Sinfonieorchester Crescendo Freiburg i de l'Orchestra & Choral Society (ORSO) de la mateixa ciutat.


Álvaro Jesús Berlanga Saavedra (violoncel) (Madrid, 1997) Comença els seus estudis musicals a l'edat de 6 anys i als 8 ingressa al "Centro Integrado de Música Padre Antonio Soler” (San Lorenzo de El Escorial) amb el professor Dimitri Fournadjiev i Javier Romero. A l'edat de 14 anys entra a la classe de Maria Macedo a l'Escola Arcs. Al 2015, comença els seus estudis superiors al Conservatorio Superior de Música de Castilla-La Mancha amb Eduardo González i al 2017, gràcies a la beca Erasmus, es trasllada a Alemanya per a estudiar amb Elena Cheah a la Hochschule für Musik Freiburg, començant al 2019 els seus estudis de màster. Durant la seva formació també ha estat assessorat per grans violoncel·listes com Claudio Bohórquez (Hochschule für Musik Hans-Eisler de Berlín), Rafael Rosenfeld (Acadèmia de Música de Basilea), Amit Peled (Johns Hopkins: Peabody-Institute de Baltimore), Philippe Müller (School of Music de Manhattan), Alan Stepansky (Solista de la Filharmònica de Nova York) o Pablo Ferrández (Solista Internacional).

El seu interès per l'orquestra l'ha portat a participar a festivals com el Britten-Pears Festival (Aldeburgh, Anglaterra) i el Festival per le Orchestre Giovanili (Ischia, Itàlia), Festival Internacional de Música Touquet (França). Al 2018 participa en el projecte "Side by side" juntament amb el Royal Orchestra Concertgebouw d'Amsterdam. A més, aquest any és seleccionat per l'Acadèmia Jove de l'Orquestra Ciutat de Granada (OCG). Ha estat membre de joves orquestres com la JORCAM sent-ne cap de secció des de 2017, l'Orquestra Simfònica d'Àvila, la Sinfonieorchester Crescendo de Freiburg, la Jove Orquestra de Castelló o la ORSO (Orchestra & Choral Society Freiburg)

Al 2017 és seleccionat per interpretar el concert de Saint-Saëns amb l'Orquestra Simfònica de Conservatorio Superior de Castilla-La Mancha. Al 2018 funda el Quartet Loxia amb Lucía Fernández.


Nina Muñoz Ramos (piano) (Blanes, 1998) comença els seus estudis de piano a l'edat de 8 anys a l’Escola de Música “Col·legi Santa Maria” de Blanes amb Xavier Dotras. Posteriorment estudia el Grau Professional al Conservatori Professional de Badalona amb Lluís Pérez Molina i als 16 anys accedeix al Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona) amb una beca de la Fundació Ferrer Salat, on va continuar els seus estudis amb Daniel Ligorio i Enrique Bagaria.

Ha estat guardonada en els concursos "Concurs Joves Intèrprets de Piano de Catalunya" (2012 i 2013), "VI Concurs Piano Junior" (2016) i "Premi de Música Ciutat de Mataró" (2018 i 2019). Ha rebut consells de Grigory Gruzman (Hochschule für Musik Franz Liszt, Weimar), David Kuyken (Conservatorium van Amsterdam), Giorgi Latso (Vienna Prayner Conservatory of Music and Dramatic Arts), Jacques Rouvier (Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris) i Dmitri Alexeev (Royal College of Music, London), entre d'altres.

Al 2013 ofereix un recital dins el marc del XXXIV Festival Internacional de la Música de Ripoll. Ha actuat com a solista en concerts a Tarragona, Barcelona, Marbella, Freiburg im Breisgau (entre d'altres). Ha col·laborat amb la Fundació "Música en vena".

Actualment segueix la seva formació a la Hochschule für Musik Freiburg sota la tutela del Pr. Tibor Szász.


Tots tres alumnes de la Hochschule für Musik de Freiburg (Alemanya) es van constituir l’any passat com Trio Febos i, arribats directament d’aquell país, oferiran a Blanes un concert del següent magnífic


PROGRAMA

Primera part

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791) - Piano Trio núm. 6 en Sol Major K564

- Allegro

- Andante (amb variacions)

- Allegretto


Gabriel Fauré (1845 - 1924) - Trio op. 120 en Re Menor

- Allegro, ma non Troppo

- Andantino

- Allegro vivo


Segona part

Bedřich Smetana (1824-1884) - Piano Trio en Sol Menor, Op. 15

- Moderato assai

- Allegro, ma non agitato

- Finale. Presto



Comentaris