El Mercat Setmanal de Blanes ha muntat el 100% de les parades

Amb l’espai delimitat per tanques i controladors d’accessos  

Des de l’octubre s’instal·laven el 50% de les parades al Passeig de Mar amb setmanes alternades  


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT  

Rebuda el dia 3/5/2021  


Avui el Mercat Setmanal dels Teixits que s’instal·la cada dilluns a Blanes ho ha fet havent ampliat fins al 100% les seves parades, després que ha implementat diverses mesures de seguretat per evitar la propagació de la COVID. Des del passat mes d’octubre l’activitat s’havia fet amb el 50% de les parades amb setmanes alternades, després que l’Ajuntament de Blanes va donar conformitat a la petició dels paradistes.

La posada en marxa d’aquestes mesures ha requerit un esforç afegit abans que les parades obrissin al públic. Una d’elles ha estat acotar tota la superfície que ocupa aquesta activitat al llarg de tot el Passeig de Mar. La normativa contempla que cal tenir controlat l’aforament, de manera que calia encerclar-ho tot per poder fer el comptatge en condicions, havent de barrar el pas en cas que se superés.


Entrar i sortir al mercat  

El tancament perimetral amb tanques i cintes ha inclòs nou punts d’entrada i sortida on hi havia 9 persones que s’encarregaven de controlar que en cap moment se superés el nombre de públic permès. A aquestes 9 persones, cal afegir-ne dues més que durant tot el matí actuaven de coordinadors. En total són 11 persones que anaven clarament identificades, contractades mitjançant una empresa de seguretat, pel compliment de les mesures COVID.

Aquest objectiu també l’han vetllat els efectius de la Policia Local i Protecció Civil, que des de primera hora han estat fent el seguiment de l’activitat. El mercat ocupa bona parta del Passeig de Mar de Blanes: des de l’extrem nord, a tocar de la zona portuària, fins a l’extrem sud que dóna a la Plaça Catalunya.

Per facilitar el comptatge s’han distribuït tres grans zones, havent marcat 9 punts en total per entrar i sortir del mercat: dos a la zona de la Plaça Catalunya; un altre a la cruïlla amb el Carrer Muralla; i dos més a la cruïlla amb el Carrer Ample. Seguint Passeig de Mar a munt, els quatre restants s’han distribuït a tocar del Banc dels Músics; a l’alçada del Carrer Santa Anna i l’antiga bassa dels canons; davant de Casa Saladrigas; i al final del passeig, a tocar de la zona portuària.

Cada dilluns s’hauran de muntar i desmuntar 180 tanques, completades amb cintes per fer l’encerclament total de tot el perímetre. Això ha suposat que la zona de pas del Passeig de Mar ha quedat limitada als nou punts d’accessos mentre ha durat el mercat. Una convivència a la qual també s’han hagut d’adaptar els establiments de restauració que hi ha al passeig.



Comentaris