La Ciència Ciutadana protagonista al Jardí Botànic Marimurtra

Organitzades tres accions.  

Amb aquestes activitats es vol reivindicar el paper de la ciutadania en la ciència moderna i donar a conèixer oportunitats de col·laboració i aportació científica.  


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST

Nota de premsa de MARIMURTRA  

Rebuda el dia 17/05/2021  


El Jardí Botànic Marimurtra es convertirà en les properes setmanes en un espai de divulgació i promoció de la Ciència Ciutadana acollint tres accions diferents que tenen en comú que potencien el paper clau de la ciutadania com a motor per a la recerca i l’activitat científica. La Fundació Carl Faust pretén, així, que Marimurtra esdevingui un focus per als aficionats a la ciència a més a més d’un lloc de divulgació i iniciació en aquestes activitats.


Les tres accions proposades són:

  1. Del 21 a 23 de maig – I Biomarató de Flora Espanyola. Una bioblitz conduïda a través de l’App INaturalist per captar i identificar espècies de flora en l’àmbit estatal. Aquesta acció, promoguda des de SEBOT (Sociedad Botánica Española) i en la que hi participen, entre altres, l’Institut Botànic de Barcelona i Flora Catalana.
  2. El 5 de juny – Natusfera – Presentació i visita guiada pel Jardí Botànic Marimurtra amb la intenció de recollir informació i aprendre a pujar-la a aquesta APP catalana que funciona basant-se en les aportacions dels voluntaris i aficionats.
  3. El 12 de juny – Mosquito Alert – Acció de conscienciació sobre la importància de la presència del mosquit tigre a les nostres contrades com a espècie invasora, i demostració de les utilitats de ciència ciutadana que incorpora aquesta APP.

Amb aquest seguit d’accions i propostes, el Jardí Botànic Marimurtra vol posar en valor el seu paper de promotor de la ciència en els seus diferents formats i nivells. En aquest cas, potenciant el paper dels aficionats a la ciència, i alhora com a espai d’introducció a la curiositat i fascinació per l’entorn.

El Jardí Botànic Marimurtra és propietat i és gestionat per la Fundació Privada Carl Faust, que va ser creada el 1951 per Carl Faust amb l’objectiu de donar continuïtat a la seva obra. Entre els seus objectius fundacionals hi figuren “...la protecció i el foment dels estudis de biologia mediterrània, especialment en botànica, […] cercant la cooperació i les relacions internacionals en benefici, tot plegat, de la recerca i de la divulgació científiques...”.

El Jardí Botànic Marimurtra té la qualificació de Bé Cultural d’Interès Nacional i el 2009 la Fundació Carl Privada Carl Faust va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya.



Comentaris