L'Ajuntament el gran germà omnipresent que t'espia

Blanes instal·larà lectors de matrícules a les càmeres interiors per millorar la seguretat i la gestió de l’aparcament   


Sala de control de càmeres de Blanes amb dos agents treballant-hi  


Contingut de l'agència ACN   

Rebut el dia 24/04/2021  

Imatge AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES   


L’Ajuntament de Blanes instal·larà lectors de matrícules a les càmeres del centre de la ciutat. Actualment, a la capital de la Selva Marítima hi ha 37 dispositius, però només deu -els que controlen el perímetre de la localitat- disposen d’aquesta tecnologia. Ara, el consistori vol començar a incorporar els lectors de matrícula a les que hi ha al centre. L’objectiu, explica l’alcalde, Àngel Canosa, és millorar la seguretat i poder fer més fàcil la feina de la policia quan, per exemple, entra un cotxe en què els seus ocupants són sospitosos d’haver comès algun delicte. Canosa, però, assenyala que una altra funció de les càmeres serà recollir més dades de mobilitat que serviran per millorar, entre altres coses, la gestió de l’aparcament.

En els propers mesos Blanes incrementarà la seguretat als seus carrers. L’Ajuntament vol incorporar lectors de matrícula a les càmeres interiors del municipi, tal i com ja tenen les deu que custodien el perímetre de la capital de la Selva Marítima. L’alcalde, Àngel Canosa, explica que amb aquesta tecnologia podran ser “més eficients” a l’hora de seguir un vehicle sospitós que entri al municipi, però també els permetrà tenir “més control del flux de vehicles que arriben a Blanes”.En aquest sentit, Canosa recorda que la ciutat és “la porta d’entrada” a la Costa Brava i que rep una gran quantitat de visitants, especialment a l’estiu. A més, la pandèmia ha fet que sigui “molt important” poder saber l’afluència de persones que s’acosten a la localitat.

I és que, seguretat a banda, el lector de matrícules de les càmeres permetrà saber els “hàbits de consum” de les persones que es mouen per dins de Blanes. Això, assenyala Canosa, és una eina important que tindrà l’Ajuntament, per exemple, per gestionar millor l’aparcament. “Podrem detectar quanta estona triga la gent en estacionar el cotxe o quines són les zones amb més demanda”, diu Canosa. Actualment, deu de les 37 càmeres de Blanes tenen lector de matrícules i estan situades a la sortida del municipi. Les 27 restants estan a dins de la ciutat i el consistori preveu que s’implanti la tecnologia en bona part d’aquests aparells.


Un “gran ajut” per la Policia Local  

Des de la Policia Local assenyalen que els lectors de matrícules suposen un “gran ajut” per poder millorar la seguretat també a dins del poble. “Fins ara tenim controlat l’exterior, però per a nosaltres és important saber, un cop hem comprovat la matrícula d’un cotxe sospitós, per on es mou a dins de Blanes. Ens facilita la feina”, concreta el responsable de recursos tecnològics de la Policia Local, Daniel Caparrós.

A més, la tecnologia que incorporen fa que l’aparell sigui autònom a l’hora de funcionar. En aquest sentit, Caparrós explica que la càmera “fa tota la gestió”. “Ella mateixa llegeix la matrícula, la introdueix a la base de dades i a nosaltres ens queda tota la informació per poder-la treballar”, explica el policia. Respectar la privacitat Canosa ha deixat clar que l’únic objectiu d’aquests dispositius és aportar seguretat i millorar “la qualitat de vida” dels blanencs i els visitants de la ciutat. Per tant, assenyala l’alcalde, només en farà ús la Policia Local i es respectarà la privacitat de tothom. “Evidentment no es farà servir per res més que per tenir la base de dades i controlar l’activitat fraudulenta que puguin tenir alguns”, conclou Canosa.



Comentaris