Blanes afotitos "xulis" per badocs en comptes de Focs d'Artifici

El Concurs Internacional de Focs, present aquest 2021 a Blanes a través de ‘Pintant el Cel. L’Art de Fotografiar la Pirotècnia’ 

S’allotjarà fins al 26 de juliol a la Sala Municipal García-Tornel, i aplega 30 espectaculars fotografies del fundador de Pirofan, una de les planes web més conegudes al panorama pirotècnic 


Imatge facilitada per la institució


Nota de premsa de l'AJUNTAMENT 

Rebuda el dia 12/7/2021 

Durant aquests dies tothom que aquest 2021 trobarà a faltar per segon any consecutiu el Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes, que il·luminava les nits d’estiu de finals de juliol, podran refer-se un xic d’aquesta recança, encara que sigui per un instant fugisser. Això és el què proposa l’exposició ‘Pintant el Cel. L’Art de Fotografiar la Pirotècnia’, que s’allotjarà fins al 26 de juliol a la cèntrica Sala García-Tornel.

La mostra inclou espectaculars fotografies que faran reviure aquells esclats de foc que tornaran amb tota la seva força al 2022, coincidint amb el 50è aniversari del concurs internacional. Són 30 fotografies de Daniel Pérez, fundador de Pirofan, una de les planes web més conegudes dins el panorama pirotècnic, dedicada a la realització de reportatges d’espectacles de focs d’artifici i articles d’opinió, així com d’interès general, relacionats amb el món de la pirotècnia.

Apassionat de tot allò que té a veure amb el món dels focs, l’autor visita cada any gairebé tots els grans espectacles pirotècnics de l’estat espanyol, i els immortalitza en fotografies que formen part de la mostra. Això vol dir que no tan sols hi ha instantànies del Concurs Internacional de Focs d’Artifici de Blanes, també n’hi ha de Burgos, Donostia o València, entre d’altres localitats.

Aquesta seva especialitat en fotografiar focs d’artifici el va moure a contactar l’any 2019 –coincidint amb el 49è Concurs Internacional de Focs d’Artifici- amb el consistori blanenc per realitzar l’exposició. Aprofitant el seu extens coneixement pirotècnic, el Departament de Cultura i Festes li ha demanat a Daniel Pérez que acompanyi les fotografies amb una breu descripció didàctica que permet aprofundir en el coneixement dels efectes visuals i sonors dels focs d’artifici.

Entre les 30 fotografies també se n’inclouen d’altres que també tenen una clara funció aclaridora tant pel que fa als tipus d’efectes que formen part d’un castell de focs, així com dels diferents tipus d’ingredients que formen part dels efectes que esclaten. I és que darrera d’un espectacle pirotècnic hi ha centenar d’artificis de diferents efectes que es munten de manera artesanal.


Obertura de l’exposició 

Per festejar la posada en marxa de l’exposició, aquest cap de setmana s’ha fet una visita inaugural a l’exposició encapçalada per l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. També van participar-hi alguns dels membres de la Comissió Tècnica de Focs, que van recordar amb nostàlgia l’absència del certamen pirotècnic a la Festa Major de Santa Anna d’aquest 2021, un cicle festiu que se celebrarà a la localitat on comença la Costa Brava d’aquí a menys de dues setmanes.

El convidat d’honor –que va actuar com el més adequat cicerone de la mostra- va ser Daniel Pérez, qui va fer una visita guiada per a tots els assistents. Inicialment l’exposició s’havia d’organitzar l’any passat, coincidint amb el 50è aniversari del Concurs de Focs d’Artifici de Blanes. Al suspendre’s per la COVID, es va decidir ajornar-la per aquest any.

Ara bé, el fet d’ajornar el concurs novament aquest 2021, ha fet decidir al consistori que l’exposició es faci igualment per tenir un record, perquè en definitiva el concurs de focs d’artifici sigui present d’alguna manera durant la Festa Major de Santa Anna d’enguany. L’horari per visitar ‘Pintant el Cel. L’Art de Fotografiar la Pirotècnia’ és de dimarts a dissabte, de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17’00 a 20’00 h.Comentaris