Per resoldre la problemàtica de la zona d’oci nocturn

L’Ajuntament de Blanes demana un grau més d’implicació a la Generalitat. 

Avui s’ha fet una Junta de Seguretat Local Extraordinària encapçalada per l’alcalde, Àngel Canosa; el director d’Interior a Girona, Jordi Martinoy; Policia Local, Mossos d’Esquadra i RENFE. 



Imatge facilitada per la institució. 


Opinió de DdB: L'escolar "Ajuntament" li diu a la "senyo" Generalitat que hi ha uns nois a classe molt dolents. Tot plegat força patètic. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 15/12/2021 


La Sala de Plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat aquest dimecres una Junta de Seguretat Local Extraordinària amb un únic tema sobre la taula: seguir treballant per resoldre la problemàtica que hi ha a l’entorn de la zona d’oci nocturn. La reunió de treball l’ha convocat el consistori blanenc davant el retorn dels actes incívics, aldarulls i almenys dos casos greus d’agressions amb arma blanca que han contribuït a tenir uns negatius efectes per a la seguretat i la convivència ciutadana.

La Junta de Seguretat Local Extraordinària l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; i el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Jordi Martinoy. Els han acompanyat el cap de la Regió Policial de Girona dels Mossos d’Esquadra, Josep Milán Sánchez; el sots-cap de la Policia Local de Blanes, Javier Jarillo; i el cap de l’ABP de la Selva Litoral dels MMEE, David Castro.

També han participat el sots-cap de l’ABP, Josep Antoni Marco; el sergent de la Policia Administrativa de la Policia Local de Blanes, Àlex Meléndez; així com regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes: Rosa Aladern, Pepa Celaya, Mia Ametller i Sergio Atalaya. En representació de RENFE han assistit el gerent d’Estacions de Rodalies, Juan Carlos Islan; i tres representants de la Direcció de Seguretat, Autoprotecció i Prevenció de Riscos Laborals de la companyia: el delegat a Catalunya, José Cano; la Inspectora de Seguretat, Cindy Deniz; i el sots-delegat Miguel Ángel Sagüillo.


Generalitat 

Des de la reobertura de l’oci nocturn al canviar les mesures per contenir la pandèmia, la problemàtica a l’entorn de la zona d’Els Pins-La Plantera han tornat a ressorgir coincidint amb el retorn a l’activitat, a principis d’octubre. Això ha comportat que, des de llavors, les actuacions policials vinculades majoritàriament a l’entorn d’un determinat establiment d’oci nocturn, hagin tornat als nivells que hi havia abans de les restriccions, o inclús superant la seva virulència.

Una de les primeres reaccions va ser posar en marxa l’Operatiu Via durant diverses setmanes consecutives, des del passat mes de novembre i fins aquest desembre, reforçant-se especialment durant els darrers dies festius propiciats pel pont. L’Operatiu Via és una acció conjunta de seguretat que suma els esforços de la Policia Local, Mossos d’Esquadra i vigilants de RENFE.

Aquest treball continuat, amb l’abocament extraordinari i constant de dotacions de la Policia Local, Mossos d’Esquadra de seguretat privada, han donat els seus fruits, aconseguint un efecte dissuasiu que, com a conseqüència, ha fet disminuir la incidència a l’entorn de l’estació de tren. Ara bé, l’opinió unànime de tots els agents implicats en la problemàtica de l’oci nocturn, també expressada avui a la Junta de Seguretat Local Extraordinària, és que la solució definitiva no pot passar tan sols per accions policials.

Per aquest motiu l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha remarcat al director d’Interior a Girona, Jordi Martinoy, la necessitat que la Generalitat de Catalunya augmenti un grau més la seva implicació: “Des de l’Ajuntament de Blanes som conscients i els agraïm els esforços que està esmerçant la Generalitat per resoldre la problemàtica, igual que ho fem des de la Policia Local. Però ens calen també altres tipus de mesures que contribueixin a desencallar una situació que transcendeix l’àmbit policial”.

En aquest darrer sentit, el batlle ha avançat que l’Ajuntament de Blanes està treballant en l’organització d’una trobada per enfocar la resolució de la problemàtica des d’un altre punt de vista. L’objectiu és afrontar-ho des d’un vessant més social i educatiu, comptant amb la complicitat dels diferents agents, administracions i institucions implicades. Aquesta trobada es faria en el decurs d’un acte públic oberta a la participació de tota la ciutadania i està previst que es faci a principis del 2022.



Comentaris