Tallers gratuïts sobre sexualitats i sexoafectivitat

Organitza Nau4 Espai Jove de Blanes. 

Dinamitzat per @sommandragores, es farà durant 7 sessions cada 15 dies, des del 3 de febrer fins al 21 d’abril, i vol resoldre dubtes, respondre les inquietuds dels i les joves de 14 a 22 anys. 


Imatge PORINGA.NET


Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 31/01/2022 

Tot i que vivim en una de les societats més sexualitzades de la història, o precisament per aquest motiu, el sexe continua sent un tema tabú a la nostra societat. Hi ha molts aspectes que segueixen sense poder-se tractar en llibertat, un fet que pot provocar que a la llarga perjudiqui la confiança i l’aprenentatge dels adolescents. La clau, doncs, està en tractar la sexualitat amb naturalitat i llibertat.

Això és el què s’ha proposat l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Blanes a l’hora d’organitzar un cicle gratuït de Tallers Dinàmics sobre Sexualitats i Sexoafectivitat per a Joves, que s’allotjarà a Nau4 Espai Jove a partir del 3 febrer i fins al 21 d’abril. Seran un total de 7 sessions quinzenals de dues hores cadascuna, els dijous de 5 a 7 de la tarda, adreçat a joves de 14 a 22 anys.

El cicle està dinamitzat per @sommandragores excepte la primera sessió que l’encetarà, que serà de TupperSex per identificar i detectar les principals necessitats, que es traspassaran a Mandràgores per incloure-ho, o bé adaptar-ho als continguts posteriors. L’objectiu és resoldre els dubtes sobre sexualitat en uns tallers que s’organitzaran com un espai participatiu i obert a respondre les diferents inquietuds que puguin haver.

La idea d’organitzar el cicle de tallers ha sorgit arran que els mateixos joves han fet arribar la seva necessitat de poder participar en un espai per tractar els diferents dubtes, així com totes les qüestions que es vulguin aclarir, i està inclosa al Pla Local de Joventut. Les places són limitades a 20 joves i cal inscripció prèvia a https://enquestes.blanes.cat/index.php/568853?lang=ca, així com al link d’Instagram @Nau4_espaijove Si es vol més informació es pot obtenir a través del 680 718 953 o bé al correu electrònic casaljoves@blanes.cat


Sessions quinzenals 

El cicle arrencarà aquest proper dijous 3 de febrer, quan es farà una sessió de TupperSex per identificar en quins aspectes es vol incidir al llarg dels següents tallers que tindran lloc, així com per plantejar dubtes que s’afegiran com a contingut en les següents trobades. Com a punt de partida, s’explicarà com funciona el cos, quines formes tenim per sentir plaer, així com els gels estimulants i lubricants.

La següent cita ja serà el 17 de febrer i tractarà sobre què és la sexualitat, convidarà a parlar de sexe per preguntar i posar en comú tots aquells temes que sovint no es gosen parlar, així com per aprendre a distingir com es pot saber qui ens agrada. Es vol trencar amb el tabú de la sexualitat, tractar què vol dir aquest mateix concepte, així com destriar orientació sexual, identitat de gènere i expressió de gènere, sexe biològic, LGTBifòbia i heterosexualitat. En la tercera cita del 3 de març es parlarà sobre les maneres de relacionar-se que tenim: Amor, Sexe i Relacions. El tipus de relacions, l’amor romàntic i relacions tòxiques, la primera vegada que s’experimenta, com construir relacions sanes, així com la relació entre emocions i sexualitat.

El 17 de març es tocarà un tema que donaria per a més d’una sessió: ‘Sexe en pantalla: Mite o Realitat ?’. Es parlarà sobre si és dolent o no mirar pornografia, així com el mite i la realitat que l’envolta; referents sexuals i com impacten en les nostres vides; la diversitat de pràctiques sexuals; les zones erògenes, referents alternatius i la masturbació.

En la següent trobada del 31 de març es parlarà de ‘Sexualitat des del Plaer’: límits i consentiment; comunicació verbal i no verbal; connexió amb els propis desitjos i límits; gestió de les agressions i del desig no correspost; així com la relació entre sexe i pressió social. El 7 d’abril es presenta amb el títol ‘Cuidem-nos i Gaudim’, i tractarà sobre l’autoconeixement, la masturbació, els genitals externs i fluids, mètodes de prevenció, les malalties de transmissió sexual, els embarassos no desitjats, així com el cicle mensual i els mètodes de recollida del sagnat.

Per últim, la darrera sessió del 21 d’abril servirà per tancar el cicle, i es presenta sota l’explícit enunciat de ‘A Gaudir!’. Serà el tancament de les trobades, recopilant tot el què s’ha tractat amb una conclusió final, les temàtiques que hagin quedat pendents i una valoració de com ha transcorregut.



Comentaris