Oficina Comarcal de Transició Energètica

Aquest nou servei ha de servir d’impuls perquè els municipis de la comarca tirin endavant projectes relacionats amb la millora i eficiència energètica 

El projecte presentat pel Consell Comarcal va obtenir la segona puntuació en el procés de selecció convocat per la Diputació de Girona 



Imatge OFICINATRANSICIONENERGETICA.COM

Nota de premsa CONSELL COMARCAL 

Rebuda 07/07/2022 


L’Oficina Local de Transició Energètica de la Selva està a punt de ser realitat, després que la Diputació de Girona resolgués que la proposta presentada per part de la Selva era la segona millor opció de les que es van presentar en el procés de selecció. L’Oficina se situarà a la seu institucional del Consell Comarcal de la Selva i servirà per tirar endavant i promoure projectes dels ens locals ja previstos i projectes de futur relacionats amb la transició energètica.

En els darrers anys, el Consell Comarcal de la Selva ha fet una inversió important en temes d’estalvi energètic a partir del servei de comptabilitat i gestió energètica municipal a 15 municipis de la comarca, i ha treballat perquè els 26 municipis de la comarca s’integressin en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC). I, actualment, s'està treballant en un futur Pla Comarcal d'implantació d'accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic. Aquests aspectes, i d’altres, han estat claus perquè la Diputació de Girona s’hagi seleccionat la sol·licitud del Consell per obtenir una Oficina Local de Transició Energètica.

La futura Oficina Local de Transició Energètica de la comarca de la Selva formarà part del Departament de Territori i Sostenibilitat i té la voluntat d’aconseguir l'autoconsum d’energia renovable de la comarca de la Selva de cara al 2030. A més, d’entre els objectius també destaquen el d'assessorar administracions, particulars i empreses en aquest àmbit i coordinar i dinamitzar diferents sectors promocionant projectes d’energies renovables i mobilitat sostenible, tenint en compte les capacitats i realitats de cada municipi.

El president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, ha manifestat que el fet de disposar d’aquest servei “farà possible oferir l'assessorament tècnic a tots els municipis per treballar el model d'Energies Renovables a tota la comarca de la Selva”.

El pla de posada en marxa de l’Oficina proposa oferir assessorament i informació en matèria de tramitació, gestió i sol·licitud d'ajuts per a la instal·lació d'energies renovables, comunitats energètiques i mobilitat elèctrica, acció que s'integra en el marc de la línia de planificació comarcal de la transició energètica a la Selva en els propers tres anys.

L’Oficina local de Transició Energètica estarà situada a la seu institucional i comptarà amb el suport tècnic de la Diputació de Girona, integrat dins l'Agència Comarcal de l'Energia i el Clima de la Selva de la unitat de Medi Ambient del Departament de Territori i Sostenibilitat.

El conseller de Sanejament, ACA i Residus, Quim Vivas, valora molt positivament l’obtenció de l’Oficina i afegeix que aquesta “ha de ser el punt d’inflexió per implementar l’autoconsum i fer el canvi cap a un model de transició energètica sostenible de forma generalitzada a la comarca”. Una transició que s'ha de fer de forma uniforme ja que “serà cabdal que tots els municipis de la Selva arribem a un consens sobre model de renovables volem per als pròxims anys” ha afegit Vivas.


Comentaris