Avui pintura, espelmes, ganxet, sabons, bijuteria, bolsos...

Blanes acull dissabte ‘ONCO ARTS’, la primera Fira d’Art per seguir lluitant contra el Càncer de la Fundació Oncolliga 

El Passeig de Mar allotjarà l’obra de 13 artistes que han superat la malaltia a través de l’art, i a la tarda actuarà la soprano Karol Luque, així com artistes de l’INS Serrallarga 


Imatge facilitada per la institució. 

Nota de premsa AJUNTAMENT 

Rebuda 04/10/2021 


La Fundació Oncolliga Blanes ha organitzat per aquest proper dissabte 8 d’octubre ‘Onco Arts’, la primera Fira d’Art per seguir lluitant contra la malaltia, una experiència per gaudir al llarg de tot el dia. Es tracta de recollir una petita mostra de l’obra d’artistes extraordinàries i extraordinaris en tots els sentits al recinte firal que estarà situat davant del Banc dels Músics del Passeig de Mar, al costat del Monument al Sardanista.

Són dones i homes que han utilitzat el seu art com a mitjà d’expressió durant el seu procés oncològic. Treballen diferents tècniques, i exposaran les seves creacions al llarg de tot el dia a ‘Onco Arts’, que estarà oberta al públic des de les 10 del matí fins les 8 del vespre. Part de la recaptació de la venda d’aquestes creacions anirà destinada a la Fundació Oncolliga Girona amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts de càncer i els seus familiars.

A banda de poder admirar les diferents manifestacions artístiques que hi haurà exposades, a partir de la tarda ‘Onco Arts’ estarà amenitzada amb música en viu i en directe a càrrec de cantants amb molt de talent. Entre elles es podrà comptar amb la poderosa veu de la soprano Karol Luque, que ha encarat el càncer a través del seu talent musical, acompanyada d’altres artistes, alumnes i exalumnes de l’Institut Serrallraga. També es comptarà amb el suport de Cervesa Marina.

Val a dir que, des que es posar en marxa el maig de l’any 2014, la Fundació Oncolliga Blanes ha protagonitzat diverses experiències innovadores. Aviat farà un any, el desembre del 2021, va organitzar en un altre punt del Passeig de Mar la Fira Onco Market, on es venia roba de segona mà i creacions artístiques. La fira va ser un èxit de participació, com s’espera que ho sigui la d’aquest proper dissabte.


13 artistes 

La Fundació Oncolliga Blanes comptarà amb la col·laboració de 13 artistes en diferents facetes i modalitats: pintura, flors, cant, espelmes, pintura amb pedres, ganxet, sabons, bijuteria, bolsos... Una completa mostra d’obres i objectes per admirar i, si es dóna el cas, comprar per poder gaudir-la a casa, o bé obsequiar a algú molt especial. D’aquesta manera, també es contribueix a donar a conèixer l’obra d’aquestes artistes.

Així, hi seran ‘Ka & Mo’, la Núria i l’Ester, germanes unides per la necessitat de crear per compartir emocions, especialitzades en utilitzar la textura de la cera barrejada amb els olis essencials, les flors seques, la fusta i altres matèries. Per la seva banda, Núria Rosell exposarà les seves creacions en ‘Crochet’, fet amb ganxet,i la Charo peces fetes amb resina, d’una atractiva presència.

Alicia Gallardo oferirà diferents mostres dels seus dibuixos, després que recentment ha pogut recuperar la seva passió per diferents modalitats artístiques que va haver de posposar per afrontar una vida laboral més estable. L’artista i coach de vida holística Brenda Caballero exposarà les seves creacions en dibuix i pintura; i Marta Fité, metgessa radiòloga de professió, la seva passió per les flors a través de ‘Flowers.Artts’.

També hi haurà recollides les pintures de Miguel Luque, qui ha trobat en l’art la força i el coratge que l’afecte d’aquells qui l’estimen també l’han ajudat a afrontar la malaltia. Núria Ruiz exposarà les seves creacions fetes amb pedres, pals i altres objectes que el mar arrossega fins la platja; i Marta Hernández les seves pintures en pedres i altres manifestacions artístiques, conegudes com @unmardepedres, i que s’han pogut admirar a Blanes en diferents exposicions públiques.

Onco Art’ també tindrà un espai per ‘Mimosa’, un programa de reinserció laboral que contribueix a millorar la realitat socioeconòmica i la qualitat de vida de les persones que pateixen càncer o que han passat per la malaltia. Es va posar en marxa l’any 2013, i aviat va endegar un taller d’elaboració de productes fets a mà per les pròpies i propis afectats.

Capítol a banda mereix l’art que compartirà amb tothom la soprano Karol Luque, una dona amant de la música, autodidacta del cant que en moments molt durs de la seva vida l’han ajudat a eixir de grans abismes. El càncer ha estat un d’ells. Karol o, si ho prefereixen, la noia del turbant, emocionada per la vida que contagia aquest sentiment a tothom que tingui sensibilitat i sàpiga escoltar-la.



Comentaris