La Dipu aproba tramitar expedients cagando leches

Aprovada la instrucció sobre la contractació d'emergència per tal de garantir la tramitació adequada dels expedients d'emergència de la Diputació de Girona 

  • El Ple també aprova el finançament afectat per desenvolupar el projecte «Accelera pime», subvencionat pel fons Next Generation 
  • La corporació ha aprovat la moció per a l'aprovació del Manifest de l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació 


Imatge AUTONOMOSYEMPRENDEDOR.ES 

Nota de premsa DIPUTACIÓ 

Rebuda 18/10/2022 


El Ple de la Diputació de Girona, reunit aquest dimarts al migdia, ha aprovat la instrucció sobre la contractació d'emergència, un règim excepcional i residual de tramitació que únicament és procedent en els supòsits en què una administració ha d'actuar de manera immediata a causa d'esdeveniments catastròfics, de situacions que suposin un perill greu o de necessitats que afectin la defensa nacional.

La instrucció estableix que l'activitat contractada s'ha de limitar estrictament a les prestacions indispensables per pal·liar els esdeveniments ocorreguts o satisfer les necessitats sobrevingudes. La resta de prestacions que siguin necessàries per completar l'actuació iniciada per l'Administració i que no tinguin caràcter d'emergència s'han de contractar d'acord amb la tramitació ordinària que regula la mateixa Llei de contractes del sector públic (LCSP).

A les comarques gironines, l'any 2020, malauradament hi va haver el temporal Gloria, a inicis d'any, que va danyar moltes infraestructures (el pont de la riera d'Osor entre la Cellera de Ter i Anglès, la via verda de la zona del Pasteral a Amer, diversos trams de la xarxa viària, etc.), i posteriorment es va declarar la pandèmia per la malaltia de la covid-19, a partir del març de 2020, que va implicar la necessitat de comprar urgentment subministraments relacionats amb la malaltia i la seva prevenció per part de les administracions públiques.

A diferència de la pandèmia de la covid-19, que va generar molta normativa i un marc legal d'empara, la resta d'esdeveniments catastròfics han implicat que la Diputació i el seu grup institucional hagin hagut de fer front a aquest règim excepcional amb una única referència normativa: l'article 120 de la LCSP, que regula la contractació d'emergència.

El Pla Anual de Control Financer de 2021, que elabora la Intervenció General de la Diputació de Girona, quan va analitzar la contractació d'emergència de l'exercici 2020, va detectar diferents incidències i procediments dispersos que indicaven la necessitat -i així ho expressa el punt vuitè- de prendre com a mesura correctora única la redacció d'una instrucció i la formació posterior corresponent per garantir la tramitació adequada dels procediments d'emergència de la Diputació de Girona.

El servei de Compra Pública ha redactat aquesta instrucció sobre la contractació d'emergència amb l'objectiu addicional que serveixi de model a la resta d'ens locals de la demarcació de Girona.

La instrucció incorpora tres models de resolució i un model d'acta d'inici material de les obres, amb la voluntat que sigui més fàcil i àgil d'aplicar, i és d'aplicació a la Diputació de Girona i a la resta d'ens dependents (tant de l'Administració pública com de poders adjudicadors que no són de l'Administració) que configuren el sector públic local.


«Accelera pime» 

El Ple d'avui també ha aprovat la creació del projecte de finançament afectat per desenvolupar el projecte «Accelera pime» per a entorns rurals. Es tracta d'una subvenció que prové dels fons Next Generation i concretament del Mecanisme de Recuperació i Resiliència.

Aquest projecte té una durada de 24 mesos a partir de la resolució positiva, de data 29.8.2022. És per això que és inajornable, i els crèdits extraordinaris s'han aprovat en aquest exercici 2022 per un valor total de 86.171 euros.

El projecte de creació de l'Oficina Accelera Pime té per objecte ajudar les pimes, les micropimes i els autònoms de la província en el procés d'incorporació de les TIC als sistemes productius i les cadenes de valor, i es basa principalment en la contractació de quatre agents digitals que treballaran ubicats en les seus dels vuit consells comarcals de la demarcació de Girona.


Manifest de l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació

Els grups polítics de la Diputació de Girona Junts x Cat, ERC, CUP i IdS han proposat al Ple de la Diputació de Girona l'adopció de l'acord següent:

«La Diputació de Girona, atès l'impuls civil que promou un ampli acord social per l'amnistia i l'autodeterminació, expressa el seu suport a:

»- L'amnistia, entesa com la necessitat d'una solució col·lectiva i integral per a totes les persones exiliades, encausades i represaliades.

»- L'autodeterminació, entesa com la necessitat d'un marc de resolució democràtica basat en el respecte a l'exercici de la lliure determinació de la societat catalana.

»Ha acordat també l'aprovació del Manifest de l'Acord Social per l'Amnistia i l'Autodeterminació.»



Comentaris