Activitats de Divulgació Científica 2023 al Jardí Botànic Marimurtra

La Fundació Carl Faust, responsable i propietària del Jardí Botànic Marimurtra, presenta la programació anual pel 2023 d’activitats de divulgació científica. Una programació que s’ha creat des dels equips tècnics de Marimurtra amb un doble criteri: per una banda, el de fer una proposta atractiva i interessant a públics de diferents nivells tècnics i de coneixements botànics, i de l’altra, de donar cobertura a diferents temàtiques d’interès relacionades amb els fins fundacionals de la Fundació Carl Faust, que són essencialment la preocupació pel medi ambient, la ciència, la botànica i la jardineria.


Podreu trobar tota la informació a


Imatge FUNDACIÓ CARL FAUST.  

Nota de premsa MARIMURTRA 

Rebuda 17/03/2023


Els grans capítols de la programació d’activitats de divulgació científica de Marimurtra per al 2023 són:

Matins de Marimurtra: una programació de 7 matins d’activitats relacionades amb el medi ambient i adreçades a un públic familiar que combina la proposta lúdica i la científica.

01/04/2023 – Els ocells de Marimurtra, amb Pere Alzina (ornitòleg i divulgador científic)

16/04/2023 – Un passeig per la cistelleria: origen i usos dels materials, amb Dani Iglésias (cisteller i jardiner)

22/04/2023 – Plantes tintorials amb Mònica Dòria (especialista en estampació i tints naturals)

30/04/2023 – Els ocells de la punta de la Tordera, del mar i dels camps de Blanes, amb Pere Alzina (divulgador científic)

07/05/2023 – Taller de cianotípia amb Marta Vila-Puig (tècnica en arts gràfiques)

14/05/2023 – Vermut Botànic, amb Antonio Membrives (sommelier de Laviret)

21/05/2023 – El mosquit tigre i altres mosquits, amb Santi Escartin (biòleg a Mosquito Alert)

Aquestes activitats compten amb el suport de l’Ajuntament de Blanes.


Jornades Tècniques Marimurtra: cinc formacions tècniques concebudes com una formació acadèmica i adreçada a un públic de nivell avançat en jardineria o botànica.

14/04/2023 – Jardins i canvi climàtic, amb Esteban Manrique (director del Real Jardín Botánico de Madrid – CSIC)

21/04/2023 – La vida del sòl amb Marga López (especialista en gestió de residus orgànics i protecció del sòl)

05/05/2023 – El compostatge en jardineria: teoria i pràctica amb Marga López (especialista en gestió de residus orgànics i protecció del sòl) i Josep Sauleda (jardiner)

19/05/2023 – Del model FitoZero a la substitució d’espècies sensibles amb Florie Richard, Carles Garcia, Jordi Fàbregas, Pere Fraga i Mònica Badós

26/05/2023 – Al·lelopaties amb Josep Antoni Rosselló (catedràtic en botànica)

La participació a totes les jornades permet obtenir 1 crèdit de reconeixement acadèmic (ECTS) per la Universitat de Girona.

Aquestes activitats compten amb el suport de Grup Qualia.


Snorkel Botànic: sortida guiada per descobrir el jardí que va més enllà dels penya-segats i s’endinsa al mar. Adreçada a un públic familiar però també amb interès per donar valor científic afegit a una activitat lúdica.

Dies 20 i 27 de juliol, 3, 10, 17 i 24 i 30 d’agost. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de Xatrac.


Monogràfic Marimurtra, enguany dedicat a les cactàcies. Una jornada adreçada a afeccionats, jardiners professionals, botànics de diferents nivells, viveristes i a tots aquells membres del sector de la botànica i la jardineria amb interès en aquest grup de plantes. L’objectiu és oferir unes ponències d’interès en el marc d’una trobada social amb atractius complementaris, com un market de llibres sobre el tema, etc.

Data: 22 d’octubre, diumenge


Setmana de la Ciència – En el marc d’aquesta acció popular d’abast nacional, un any més Marimurtra s’hi suma amb activitats d’interès per a públics de diferents nivells i interessos. El programa definitiu es concretarà les setmanes prèvies a l’esdeveniment.

17/11/2023 – Jornada tècnica amb convidat especial de Sello Arboleda.

25/11/2023 Marimurtra + Científic – Presentació a la ciutadania dels projectes científics que tenen lloc a Marimurtra. Inclou un Speed Science que permet posar en pràctica les activitats científiques de les quals es parla.

26/11/2023 – Visita guiada ‘La biodiversitat de Marimurtra’. Visita gratuïta pel Jardí Botànic Marimurtra posant el focus a les activitats que promouen la biodiversitat.


Tast estacional de Marimurtra, agrupa diferents visites guiades que es duen a terme en diumenge i que varien en el seu contingut en funció de l’estació de l’any en què es troben. D’aquesta manera, es permet observar com canvia Marimurtra al llarg de l’any i conèixer alguns dels trets més característics del botànic, ja sigui de la seva història, la planta del mes, de botànica o arquitectura.

Durant l’estació de l’estiu, el Jardí presenta una nova activitat: Capvespre a Marimurtra. Una visita guiada exclusiva que es duu a terme fora de l’horari de visita amb un grup reduït de persones. Permet gaudir del Jardí d’una manera privilegiada acompanyats d’un guia oficial de Marimurtra.


La realització d’aquest programa i les seves activitats compten amb el suport d’entitats de referència del sector com són:

  • Viles Florides, 
  • APEVEC, 
  • el Gremi de Jardineria de Catalunya, 
  • Orvis connecta, 
  • els Amics dels Cactus i Altres Suculentes 

i amb el patrocini de ZigZagZug S.L.



Comentaris