QIE pagesos blanencs sota control pitjor que la KGB

Trobada informativa amb agricultors i ramaders sobre com millorar la gestió dels seus negocis a través de la digitalització 

  • La jornada va reunir una quarantena de professionals i experts del sector interessats en les noves normatives i els ajuts disponibles 
  • L'actuació s'emmarca en la iniciativa Accelera Pime Rural Girona, amb finançament del fons Next Generation i de la Diputació de Girona




Nota de premsa DIPUTACIÓ

Rebuda 24/07/2023 


L'escola pública de Sant Esteve de Guialbes (Pla de l'Estany) va acollir la setmana passada la trobada «Digitalitzem el sector primari: connectant idees, transformant el futur». Es tracta d'una jornada dirigida específicament a agricultors i ramaders de la demarcació de Girona que volen saber com millorar la gestió i el control del seu negoci mitjançant eines digitals.

L'acte va ser impulsat per la iniciativa Accelera Pime Rural Girona, amb la col·laboració del Consell Comarcal del Pla de l'Estany i l'Ajuntament de Vilademuls, i va reunir una quarantena de professionals i experts del sector interessats en les noves normatives i les subvencions.

Amb l'objectiu de fomentar el diàleg i l'intercanvi d'idees, la jornada va comptar amb la participació de destacats ponents i especialistes en el camp de la gestió agrària i ramadera. En aquest sentit, s'hi va oferir una anàlisi exhaustiva de les noves normatives aplicables al sector primari, amb especial atenció als reptes i oportunitats que poden oferir als professionals d'aquest àmbit.

La normativa més recent és el Quadern Integrat d'Explotació (QIE) de Catalunya, que tindrà una implementació progressiva a partir de l'1 de setembre i que serà obligatòria a partir del gener del 2025. El QIE és un sistema electrònic proporcionat pel Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, en què els titulars de les explotacions agràries han de consignar les dades relatives a la seva activitat agrícola.

Els assistents van tenir l'oportunitat de conèixer de primera mà els programes més actuals que afecten directament les seves activitats, així com les possibles solucions a diversos desafiaments que afronta el sector. S'hi van donar a conèixer estratègies innovadores per millorar la competitivitat i la sostenibilitat de les explotacions agràries i ramaderes, incloent-hi la implementació de les noves tecnologies.

També van rebre informació i orientació per accedir amb èxit a la subvenció del Kit Digital, disponible des del mes de setembre passat. Es tracta d'un programa d'ajuts adreçat a les pimes de fins a 49 treballadors, microempreses i autònoms de qualsevol sector per facilitar la implantació de solucions digitals, com la renovació o la creació d'un lloc web, la gestió de les xarxes socials o la potenciació de la ciberseguretat (antivirus).

Un cop fetes les ponències, va tenir lloc una taula rodona en què els professionals dels sectors agrari i ramader van poder compartir experiències i inquietuds, creant un ambient propici per a l'aprenentatge mutu i l'enriquiment professional. La jornada es va clausurar amb una sessió de treball en xarxa que va permetre als participants establir contactes valuosos i fomentar col·laboracions futures.


El programa «Accelera Pime»

Les oficines Acelera Pyme, que s'han posat en funcionament a tot Espanya per mitjà de Red.es, entitat pública adscrita al Ministeri d'Afers Econòmics i Transformació Digital a través de la Secretaria d'Estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, compten amb un pressupost global de 23,8 milions d'euros, dels quals Red.es aportarà fins al 80 % del pressupost subvencionable, i les entitats beneficiàries, la resta.

Les actuacions estan finançades pel Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència a través dels fons Next Generation EU, en el marc de l'Agenda España Digital 2025 i el Pla de Digitalització de Pimes 2021-2025. La quarta mesura de l'eix d'actuació d'aquest Pla («Digitalització bàsica per a les pimes») inclou la creació d'una xarxa d'oficines Acelera Pyme.

El projecte té un pressupost global de 573.135,45 euros, la major part dels quals arriben a través dels fons Next Generation (410.000 euros). La resta (163.135,45 euros), els aporta la Diputació de Girona.

Per a més informació sobre les properes activitats i esdeveniments organitzats per l'Oficina Accelera Pime Rural Girona, es pot accedir al lloc web oficial. 


WEB RELACIONAT

https://www.ddgi.cat/accelerapime/



Comentaris