Sostenibilitat en esdeveniments professionals realitzats a Blanes

L'Agència Catalana de Turisme presenta un conjunt d'eines per fer esdeveniments més sostenibles a Catalunya 

  • Ofereix una guia per organitzar esdeveniments sostenibles, una llista de verificació de la sostenibilitat, una guia de compensació d’emissions i una calculadora per mesurar-ne l'impacte ambiental 
  • Les eines proporcionen orientació pràctica als professionals del sector per incorporar criteris de sostenibilitat en la planificació, l'execució i l'avaluació dels esdeveniments 



Nota de premsa GENCAT 

Rebuda 24/08/2023 


El Govern de la Generalitat de Catalunya, per mitjà del Catalunya Convention Bureau de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), ha publicat un conjunt d'eines destinades a promoure la sostenibilitat en els esdeveniments professionals que es realitzen al nostre país.

  • Guia per organitzar esdeveniments sostenibles. Creada pel Servei de Qualificació Ambiental de la Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, proporciona orientació pràctica per incorporar criteris de sostenibilitat tant en esdeveniments públics com privats, contribuint així a l'assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.
  • Checklist de la Sostenibilitat. Elaborada amb el suport de Global Destination Sustainability Movement, aquesta llista de verificació està dissenyada per ajudar les organitzacions a planificar i mesurar la sostenibilitat dels esdeveniments, proporcionant una estructura clara i guiatge en aquest procés.
  • Calculadora de la sostenibilitat dels esdeveniments. Amb la col·laboració de l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i el suport de l’Institut Català de les Dones, l’ACT ha creat una eina per a la mesura i compensació de l'impacte ambiental dels esdeveniments.
  • Guia de compensació d’emissions. Document amb informació útil per poder compensar la petjada de carboni generada per un esdeveniment.

El director de l’ACT, Narcís Ferrer i Ferrer, destaca la importància de “prendre mesures per abordar els reptes de la sostenibilitat en el turisme de reunions, tal i com marca el nostre Compromís Nacional per un Turisme Responsable”. En aquest sentit, Ferrer explica que “amb aquesta iniciativa donem resposta a una necessitat del sector, que fa temps que demanaeines que facilitin l’organització d’esdeveniments més sostenibles” i convida els professionals i les empreses del sector MICE (Meetings, Incentives, Conferences, and Exhibitions) a “emprar aquestes eines destinades a facilitar la implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) al turisme”.

Amb aquest conjunt d'eines –disponibles en català, castellà i anglès- l'Agència Catalana de Turisme vol impulsar la transformació del sector MICE cap a pràctiques més sostenibles, afavorint la reducció de l'impacte ambiental, la millora de la gestió de residus, l'ús eficient dels recursos i la incorporació de criteris de sostenibilitat en la planificació, l'execució i l'avaluació dels esdeveniments.


Comentaris