Salut posa en marxa un programa per fomentar hàbits saludables i la prevenció de malalties a persones grans a Blanes
Imatge GENCAT |
Contingut AGÈNCIA CATALANA DE NOTÍCIES
Rebut 25 de gener de 2024
L’Equip d’Atenció Primària de Blanes, adscrit a l’Institut Català de la Salut (ICS), ha posat en marxa un programa dedicat a fomentar hàbits saludables i la prevenció de malalties especialment en persones grans. Es tracta d’una sèrie de tallers dedicats a les cures personals i que es faran en deu sessions que comptaran amb professionals de la medicina, infermeria, treball social, nutrició, fisioteràpia i atenció ciutadana. Aquestes sessions tindran una hora i mitja de durada (de 10:30 a 12) i es faran cada quinze dies i en diferents espais de Blanes, com la biblioteca, el casal cívic o l’exterior del Centre d’Atenció Primària (CAP). L’objectiu és comptar amb el màxim de públic possible, especialment amb persones majors de 65 anys.
El programa comença el dijous 1 de febrer a la biblioteca comarcal de Blanes, amb una sessió enfocada a donar pautes sobre com actuar davant d’un accident quotidià, com pot ser una cremada superficial, una ferida o un refredat. En aquest sentit, els professionals del CAP Blanes han dissenyat cada una de les xerrades de manera que es combini la part divulgativa amb tallers pràctics. Així, el programa inclou sessions dedicades a ensenyar com cal prendre la pressió arterial o el control del sucre en sang, de forma que s’obtingui una lectura correcta de les dades.
A banda, també es desenvoluparan altres temàtiques que estan relacionades amb les gestions administratives que es realitzen des de l’atenció primària. De fet, una de les sessions s’ha dedicat a explicar què és el testament vital o el document de voluntats anticipades. També es detallaran quines funcions ofereixen als usuaris els professionals sanitaris vinculats al benestar emocional comunitari.
El programa s’ha definit a partir de les inquietuds que han copsat els professionals de l’EAP en el seu dia a dia. A la vegada, mitjançant aquests tallers es pretén reforçar la relació entre els usuaris i els professionals de l’atenció primària i continuar detectant aquelles qüestions que generen més preguntes, mitjançant una bústia de suggeriments que estarà present en cada sessió.
El projecte ‘La salut importa’ és un dels seleccionats dins l’estratègia d’atenció primària i comunitària (APiC) i que s’enmarca dins del Pla de Salut de Catalunya 2021-2025 impulsat des del Departament de Salut. Tots ells estan alineats amb la promoció de la salut comunitària i la prevenció, mitjançant activitats participatives capaces d’aconseguir una millora en la salut física i mental dels seus participants.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada