Blanes envaïts per 750 ballarines i ballarins locos por el ritmo

Blanes torna a ser aquest cap de setmana la capital de la dansa catalana amb el VII Concurs Vila de Blanes, amb 750 ballarines i ballarins

S’allotjarà al Teatre de Blanes del 23 al 25 de febrer i culminarà diumenge amb una ‘Gran Gala de Dansa’


Imatge facilitada per la institució 


Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 22/02/2024


Aquest darrer cap de setmana de febrer Blanes serà una vegada més la capital de la dansa catalana amb el VII Concurs de Dansa Vila de Blanes. S’allotjarà al Teatre de Blanes-Teatre de la Costa Brava Sud durant tres dies: del divendres 23 fins al diumenge 25 de febrer, quan culminarà amb una Gran Gala de Dansa a partir de les sis de la tarda.

L’activitat s’encetarà divendres a les 9 del matí i s’anirà succeint ininterrompudament fins a les 12 de la mitjanit. L’endemà dissabte encara començarà més d’hora, a les 8 del matí, i s’allargarà igualment fins les 12 de la mitjanit per culminar diumenge, amb les darreres participacions del concurs des de les 8 del matí fins les 6 de la tarda, quan es farà la Gran Gala de Dansa que clourà l’esdeveniment.

Novament, el prestigi assolit any rere any ha provocat que en l’edició d’aquest 2024 hagi tornat a augmentar el nombre de ballarines i ballarins inscrits. Provenen d’arreu de Catalunya, així com també d’Aragó. Es reparteixen en les diferents modalitats i categories de dansa que abasta el certamen blanenc que organitza l’Associació de Dansa Elancé amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, així com d’altres entitats i institucions.

La ciutat on comença la Costa Brava ja fa dies que respira ambient de dansa, a través de les banderoles que s’han penjat al nucli històric, així com amb una acció on col·laboren 50 establiments de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, l’ABBC. Es tracta que els aparadors dels comerços i establiments participants exposen fotografies de la VI edició del Concurs de Dansa, on s’hi podran reconèixer bona part dels qui enguany repeteixen l’experiència.


Més de 750 ballarines i ballarins de Catalunya i Aragó

Qui s’encarrega que tot l’engranatge del concurs funcioni a la perfecció, la ballarina i directora artística de Dansa Elancé, Alba Puigdomènech, aquest és la cinquena edició consecutiva en què s’ha hagut d’ampliar el nombre de dies en què s’allarga el concurs per poder donar cabuda a tanta demanda. Aquest 2024 s’han inscrit més de 750 ballarines i ballarins, una cinquantena més que al 2023.

El més jove té 6 anys i el més gran 58 anys, defensaran un total de 666 coreografies, i provenen de 44 escoles de dansa, d’entre les quals també se’n compten dues de Blanes: Danstudio i l’Escola Daina. Seguint la línia encetada l’any passat, en aquesta nova edició no participaran pre-professionals.

Hi haurà dues categories: amateur i vocacional, així com diverses disciplines de dansa: des de fusió passant per contemporani, clàssic i jazz. Les tres darreres sessions del concurs que es faran diumenge des de les 12 del migdia fins les 6 de la tarda seran de Jazz, Clàssic i Contemporani Vocacional, que són les que rebran premis economics. Tot seguit, en la Gran Gala de Dansa de clausura, intervindran diversos convidats, així com les millors coreografies que s’hagin pogut veure al llarg dels tres dies en què s’haurà repartit el Concurs de Dansa Elancé Vila de Blanes.

El jurat estarà format per ballarins i coreògrafs vinculats al món de la dansa d’àmbit nacional, estatal i internacional, i hauran de valorar presència, execució tècnica, interpretació artística, musicalitat així com d’altres qualitats imprescindibles pel desenvolupament de les futures ballarines i ballarins.

El públic en general pot assistir a les diferents sessions de dansa, adquirint entrades, que es vénen a diferents preus més reduïts en funció del volum que es compri. Més informació:

https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/711-vii-concurs-de-dansa-elance-vila-de-blanes.html



Comentaris