Mini pelis x fomentar solidaritat gènere i interculturalitat

Blanes acull divendres la III Mostra de Curtmetratges ‘Mal del Cap’ 2024 amb vuit pel·lícules

Es projectaran a les 19 h a la Sala de Plens M. Dolors Oms i la cloenda serà a les 22 h al Casal d’Entitats La Cooperativa amb un concert de ‘Wanderlust Menorca’, Premi Enderrock 2023


Imatge Seyed Mohsen & Pormohseni Shakib

Nota de premsa AJUNTAMENT

Rebuda 18/03/2024


Aquest mes de març Blanes tornarà a acollir per tercera edició no consecutiva la Mostra de Curtmetratges ‘Mal del Cap’. De fet, el municipi on comença la Costa Brava serà el punt i final del periple d’aquesta experiència que haurà fet un recorregut per diverses localitats gironines: Salt, Lladó, Sant Miquel de Fluvià, Girona, Banyoles i, finalment, Blanes, on es farà la darrera projecció.

El primer cop que Blanes va acollir la mostra va ser el desembre de l’any 2021 al Centre Cultural Els Padrets. Després d’un any d’impàs, el desembre del 2023 va tornar de nou, acollint-se a la Sala de Plens Maria Dolors Oms, on tornarà a fer-se aquest 2024. Serà el divendres 22 de març, i començarà a partir de les 7 del vespre, amb entrada gratuïta.

A Blanes, igual que en algunes de les poblacions que hauran acollit l’experiència, el dia de la projecció de cinema es completarà amb un altre ingredient. A les 10 de la nit hi haurà un concert de cloenda amb ‘Wanderlust Menorca’ al Casal d’Entitats La Cooperativa. El duet format per Gemma i Paolo va ser guardonat amb el premi Enderrock al millor disc en llengua no catalana en l’edició del 2023.


Curtmetratges per fomentar valors socials

Es projectaran un total de vuit curtmetratges destinats a tota mena de públic, amb l’objectiu de fomentar valors com la solidaritat, el gènere, la integració, la interculturalitat o qualsevol tema susceptible d’interès que fomenti els valors socials relacionats amb els Drets Humans. No es tracta doncs tan sols de distreure’s, que també, sinó que el què es cerca és créixer en altres tipus de qualitats.

  • Cuando Crece la hierba’ Maria Monreal Otano. Castellà. 3 minuts
  • Aquesta Nit’ Pere Girbau. Català. 13 minuts
  • Yegua’ Javier Celay. Castellà. 17 minuts
  • La loca i el feminista’ Sandra Gallego. Castellà. 11 minuts
  • It’s Gray, Gray World’ Seyed Mohsen & Pormohseni Shakib. Animació Mut. 6 minuts
  • La nadadora’ Maria Algora. Castellà. 9 minuts
  • Nuisible’ Maxime Baudin. Francès. 14 minuts
  • Cristal, Papel, Orgánico’ Almudena Vázquez. Castellà. 4 minuts

Les obres seleccionades provenen del ‘Festival Mal del Cap’ que organitza l’Associació homònima d’Eivissa, que està agermanada amb La Guerrilla Comunicacional. En aquest sentit, cal dir que l’Associació Mal del Cap obre la recepció d’obres del festival al juliol i acaba amb la seva celebració i entrega de premis a finals de novembre.

La Guerrilla Comunicacional atorga dins el festival el Premi Sebas Parra al millor curtmetratge amb missatge social, per això formen part del jurat i això els permet seleccionar entre els més de 1.500 treballs presentats enguany i escollir els millors curtmetratges quant a qualitat i missatge. Enguany la durada total de la mostra és de poc més d’una hora i un quart, i es podrà reflexionar sobre diversos temes.

Des dels valors que es transmeten de pares a fills mitjançant una conversa entre dues nenes, fins a com el racisme està present a la nostra societat a través de l’experiència de tres nens marroquins, passant per d’altres qüestions. Com per exemple, com de difícil potser pensar en l’eutanàsia quan és la persona estimada qui pateix una greu malaltia, la conversa que manté una parella sobre el feminisme, o bé els efectes del bullyng entre els joves i un tema tant tractat avui dia com és el reciclatge. Tant el què s’ha entès bé com el què no acaba de quallar en la societat.

Si bé es tracta de temes ben seriosos, la principal qualitat d’alguns dels treballs fílmics és que se’ls ha tractat des de la òptica del sentit de l’humor, que permet poder encarar qüestions molt dures amb un somriure còmplice carregat d’empatia.



Comentaris